Anbefalet: VM-opvarmning med fodboldsange

31.05.18
Hanne anbefaler den rigtig dårlige, den rigtig smukke og den helt rigtige

Om lidt udkommer den meget omtalte Thomas Helmig VM fodboldsang. Sangen lægger sig i slipstrømmen af fodboldsange gennem tiden, både de succesfulde og de mindre succesfulde.

Målmand Kasper Schmeichel og resten af landsholdet har lige været i studiet med popsangeren.
Han siger, at sangen trykker på lige de knapper, den skal. Mens vi venter i spænding, går vi tilbage og mindes fodboldsange: Den rigtig dårlige, den rigtig smukke og den helt rigtige.

Af Hanne Katrine Rasmussen, kommunikationsmedarbejder på Roskilde Bibliotekerne

Den du aldrig skal høre igen
We can do it - Peter Schmeichel og Gry Luka 1996

Peter Schmeichel har efter sigende selv skrevet og komponeret sangen, og én ting er sikkert: Han var virkelig rap mellem stængerne, men han skal holde sig til det og hverken rappe, komponere eller spille trommer.
Du kan altså roligt springe Peter og ”De går der og mener på de britiske øer” over.

Den du SKAL genhøre
Stjerneskud - The Savage Rose 1989

Det her er ikke en landsholdssang, men en fodboldsang komponeret til DBUs 100 års jubilæum. Den blev udskældt for ikke at være slagkraftig nok, men for mig står den som et billede på den fællesskabsfølelse og det sammenhold, fodbold kan give.
Den minder om en mild sommeraften i den gamle idrætspark badet i stadionlys. En af de få fodboldsange, som faktisk kan sættes på udenfor sæsonen.

Den helt rigtige
Re-Sepp-Ten - Dodo and the Dodos 1986

Lørdag den 18. maj 1986 kunne danskerne for første gang høre denne fodboldsang, der har skrevet sig ind i musikkens rekordbøger.
Alle kan synge med, og den lugter af fadøl og fællessang. Med stort mandskor, en hilsen til fodboldtræner Sepp Piontek og vokal af Frank Arnesen (som er en af de få danske fodboldspillere nogensinde, der rent faktisk kan synge), vækker den den helt rigtige stemning i sådan en fodboldsangs-nyder som mig.

 

Tags
Materialer