Anbefalinger til Copenhagen Jazz Festival 2024

11.06.24
Få tips til festivalen af Frederik Korfix fra P8 Jazz

Som afslutning på sæsonens jazzlytteklub havde vi inviteret Frederik Korfix, vært på P8 Jazz's Korfix & Kaffe, til at dykke ned i sine favoritter til Copenhagen Jazz Festival 2024.
Læs hans anbefalinger her, og reservér materialerne:

4/7 - Cecile McLorin Savant
Det bliver sjældent så godt som i selskab med sangeren Cecile McLorin Salvant - og det er lige meget om hun er alene på scenen med en pianist eller sammen med et stort big band. Hendes seneste plade Mélusine udforsker de franske rødder.

5/7 - Maria Faust
Jeg ser altid verden i et lidt anderledes lys, når jeg har lyttet til estiske Maria Faust på sin saxofon. Og på pladen Moth er det ingen undtagelse.

5/7 - Nana Rashid
Det her er historiefortælling på højt plan. A night for Betty med den tryllebindende sangskriver og sanger Nana Rashid. Sammen med trioen Little North. Pladen Music for Betty.

10/7: New Jungle Orchestra
Pierre Dørges New Jungle Orchestra er en institution indenfor dansk jazz. Rødderne er vidt forgrenet i musik fra hele verden og samles her i 2024 i en altomfavnende trækrone, der skygger over hovedstaden. Med horn og guitar, slagtøj og sang er du garanteret et virvar af toner fra hele verden samlet her i den lokale andedam.

10/7: James Brandon Lewis Trio
En af de skønneste ting ved Cph Jazz Festival er besøgene fra det store udland. Under festivalen er det som om København bliver bare lige 10 % mere rummelig og tolerant. Og det er blandt andet udlændingenes skyld. De store og små stjerner der fra Pakistan, Korea og USA velsigner hovedstaden med det fineste jazzen har at byde på. Også her i tilfældet med saxofonisten James Brandon Lewis, der med sit horn udvider København musikalsk.

10/7 - Matthew Halsall
Manchester trompetisten væver store farverige tæpper af lyd. Lyt til pladen 'An Ever Changing View'.

11/7 - Ustad Noor Bakhsh
Hele verden kommer til Cph Jazz Festival. Også Baluchistan. Den naturskønne region mellem Iran, Pakistan og Afghanistan. Der er garanti for musikalske trance og øjenåbnende musik i Vanløse når benju-mesteren Ustad Noor Bakhsh går på scenen. 

11/7: Kresten Osgood møder Signe Gjessing
Jeg er vild med ubrugelig ting. Ting, der ikke har et formål eller tjener noget eller nogen. Ting, der ikke kan måles og vejes. Være samfundet til gode. Jazzmusik og digte fx. Og når netop de to ting forenes er jeg solgt. Trommeslageren Osgood og digteren Gjessing tørner sammen som en del af LittraturHaus på Cph Jazz Festival.

11/7 - Daimi og Louisiana Jazz Band
Det er ren spilleglæde, når Daimi ledsaget af Louisiana Jazz Band spiller på Karens Minde i Sydhavnen. En fast jazz-festival-tradition.

12/7 - Charles Lloyd Sky Quartet
Fyrtårnet. Ikke bare inden for den spirituelle jazz, men indenfor musik i det hele taget. Som en respons på verdens tilstand får vi lindring og musik fra saxofonisten.

12/7: Anohni and The Johnsons
Få kan som Anohni spejle hele verdens tilstand i et guitarriff og et åndedrag. Alt fra feminisme over kollapsende økosystemer er på spil her.

12/7: Kasper Tranberg SOLO
I over tre dekader har hans trompet fortryllet og kradset i overfladen. Med en insisterende tone har hans horn lydt i Tokyo og på Lolland. Verdenstrompetisten Tranberg har spillet med så forskellige navne som Ib Glindemann, Marilyn Mazur og C.V. Jørgensen. Men denne aften er han helt solo i kødbyen.

13/7: Simon Toldam
Stilheden. Altså tiden mellem tonerne. Det er det Simon Toldams musik beskæftiger sig med. I fem små stykker med tid udforsker den danske pianisten stilheden.

13/7 - Lekecia Benjamin
Al politisk kunst er dårlig, al god kunst er politisk. Er det ikke sådan man siger. Lakecia Benjamin viser vejen med sit værk Phoenix.

Link til Spotify-playliste: 
https://open.spotify.com/playlist/4NZknLBMtN81O2mLHRYspL?si=46b52f104b9f4366 

Materialer