Barn der stikker hovedet igennem en pap side

Besøg Hr. Struganoffs restaurant

09.07.24
Hr. Struganoff er en lege-udstilling med masser af ting og sager, man kan lege med og snakke om.

Hvem er Hr Struganoff?

Hr. Struganoff er en udstillingen skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger om Hr. Struganoff. 

Hr Struganoff er glad for mad og igennem de fire Hr. Struganoff-bøger lærer vi bogstaver, tal, modsætninger og farver at kende. Alle fire bøger er på en eller anden måde repræsenteret i udstillingen. Lad for eksempel et barn stikke hovedet ind i ”hul-væggen” og snak om modsætningen ”sover” – ”vågen”. Eller tal om farverne, mens I bygger en stor skål frugtsalat med magneter.

I kan lege i udstillingen og selvfølgelig kan I også låne en bog om Hr. Struganoff med hjem.

Udstillngen kan opleves på Festpladsen på Roskilde Børnebibliotek fra d. 3. juli - d. 30. september. I kan læse mere om udstillingen her. 

Fakta om udstillingen

Udstillingen er en del af Fang Fortællingen, som er en samling litterære udstillinger for børn, der er skabt af danske folkebiblioteker i samarbejde med professionelle udstillingsdesignere. Udstillingerne rejser rundt til biblioteker og skaber sanselige, litterære oplevelser for børn og unge i hele landet.

I forbindelse med udstillingen inviterer bibliotekarene til en masse forskellige aktiviteter, som alle handler om tal, bogstaver, farver og modsætninger.

Læs og leg med Hr. Struganoff

Bibliotekaren læser en historie om Hr. Struganoff for børn fra 3-6 år.
Bagefter går  vi sammen på opdagelse i udstillingen om Hr. Struganoff, som er skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger, hvor børnene introduceres til bogstaver, tal, modsætninger og farver.

Roskilde Bibliotek
Onsdag den 10. juli kl. 11-12
Torsdag den 8. august kl. 11-12
Lørdag den 7. september kl. 11-12
For 3-6 år.

Gratis, mød bare op i børnebiblioteket

Bibliotekarerne har også fundet nogle film, som handler om at tælle og kende farver. 

Mini-kino for børn fra 2-3 år: Vi tæller

Sommerferien er forbi, og vi skal i gang med hverdagen igen. Nogen lærer at tælle, og nogen opdager nye farver. Det skal vi også se film om.  

Vi skal se ”Hvem er bedst” og ”Lili kender alle farver”.

Filmene er gratis og foregår på flere forskellige biblioteker. I kan læse mere om hvornår filmene går, hvordan I tilmelder jer her

Kino Bambino for børn fra 3-6 år – Vi tæller

Sommerferien er forbi, og vi skal i gang med hverdagen igen. Nogle skal i gang med at lære at tælle, finde ud af om en ting er stor eller lille. Vi skal se film om at tælle, når vi handler. Vi skal også se, om pipungerne kan holde styr på musene, når de skal på tur. Til sidst skal vi se Rita og Krokodille, der skal på skovtur, hvor de skal have en stor kurv med i skoven. 

Filmene er gratis og foregår på flere forskellige biblioteker. I kan læse mere om hvornår filmene går, hvordan I tilmelder jer her

 

Kom med i teatret

 ArtHotel viser 1-2-3-nU... en forestilling for børn fra 0-4 år.

I teaterforestillingen ”1-2-3-nU…” åbnes den store pop-up-bog, der med pop-ups, levende billeder og overraskelser tager jer med på en musikalsk og sanselig tur ud i verden. Det er en musikalsk og interaktiv forestilling for de mindste.

Det er lørdag d. 14. september kl. 11-11.30. Både børn og voksne skal have en billet. I kan købe billetter og løse mere om forestillingen her

Materialer