Børn sætter kreativt aftryk

100 børn skaber historie

Fodspor i sandet, en fedtet hånd på ruden, og en streg på væggen, der viser, hvor høj du er blevet. Vi sætter spor og aftryk, hist og pist. Beviser og ledetråde, der fortæller om vores liv og hvem vi er.

Torsdag d. 27 april mødte to børnehaver og to 3. klasser op på Roskilde Bibliotek for sammen at skabe et kunstværk. Kunstværket kommer til at være en personlig tidskapsel, hvor børnene skal sætte deres helt eget aftryk foran Kreativt hus for børn i Algade 31. Hver flise bliver en historie og markerer, at vi alle er med til at forme børnenes hus. Børnene havde medbragt en personlig genstand, der har en speciel betydning for dem. Trommestikker, en actionfigur, computermus, fjerbold og en rusten hestesko var nogle af de ejendele, som børnene havde medbragt. Genstandene skal være med til at fortælle, hvem børnene er, og de får den helt unikke mulighed for at vise de kommende generationer, hvad de legede med i 2023.

Børnene fik forinden beskrevet, hvordan deres aftryk skulle indgå som et stort kunstværk, og for at vække deres kreative tankestrømme, så de en masse billeder af ting, der kunne sætte aftryk - eller som havde aftryk. De fik blandt andet vist chokolademønter, værktøj og Oreo-kiks. Her smilede børnene og nikkede til hinanden -de ting kendte de godt.

Bag projektet står landskabsarkitekten Marianne Levinsen, som ikke er helt fremmed i Roskilde, da hun har lavet Kulturstrøget.

Ler aftryk

Ler aftryk