Fra Niels Boels DR dokumentar "Migranterne"
Fra Niels Boels DR dokumentar "Migranterne"

Debat: EU's fremtidige migrationspolitik

Foredrag og debat om migrationspolitik

Vær med til en aften, hvor vi bliver klogere på EU's fremtidige migrationspolitik. Oplev journalist og forfatter Niels Boel, forfatter Carsten Jensen og forfatter og antropolog Hans Lucht gennem hele tre oplæg.

Inden der åbnes op for fælles debat, vil de tre oplægsholdere lægge ud med at gøre dig klogere på emnet. Niels Boel er forfatter og journalist og har blandt andet instrueret og tilrettelagt dokumentarfilmen "Migranterne" fra 2009 og holder oplægget "Hvorfor migration? - Indvandring til EU og Danmark". Derefter indtager forfatter Carsten Jensen scenen med oplægget "Et nyt 2015? - Afghanistan og Syrien", og til slut vil antropolog Hans Lucht fortælle om EU's politik i dag i forhold til migration. 

Efter de tre oplæg vil der være en lille pause, hvor du kan få lidt at spise og summe over, hvilke ændringer, du synes der skal laves. De foreslag, der derefter fremsættes under debatten bliver samlet og sendt til EU. På den måde kan du være med til udarbejdelsen af EU's fremtidige migrationspolitik. 

Arrangementet er sponsorert af Europarådet og oprettet på initiativ fra EU-nævnet. 

Vær med 25 januar kl. 18.00 - 21.00 på Roskilde Bibliotek.

Det er gratis og du kan tilmelde dig ved at klikke her