eKurser.nu: Prøv netdating

29.05.18
eKurser.nu giver gode råd til at date og møde mennesker på internettet.

Vær med her på eKurser.nu's hjemmeside: http://www.ekurser.nu/kursus/556

Når vi ser en ældre sidde alene på bænken og kigge på ænderne, bliver vi måske mindet om, at en del ældre er ensomme og lever alene. eKurser.nu vil gerne vise, hvordan du kan bruge internettet som afsæt til at møde en ny ven eller kæreste.
Det er vigtigt at have nogen at snakke med i hverdagen.

Det går bare udover livskvaliteten og trivslen at være for meget alene. Det vil de fleste sikkert skrive under på er rigtigt.
Ifølge Ældre Sagen er mere end 50.000 danskere over 65 år ensomme. Det gælder både kvinder og mænd, i byen og på landet. Det er typisk i de store livsskift, når du bliver pensioneret fra arbejdet, måske mister din partner eller får fysisk sværere ved at bevæge dig rundt, at ensomheden kan komme til at fylde.

eKurser.nu viser veje til at møde andre mennesker
Bibliotekernes gratis hjælp til selvhjælp med IT, eKurser.nu, har lavet to videoer, som anviser veje til at komme i samtale med andre og måske på dating via internettet.
Videoerne er nærmest opskrifter på, hvordan du opretter en profil, søger efter samtalepartnere og skriver og modtager post. I håbet om, at det skabe livgivende kontakt til andre mennesker.

Videoerne giver kendskab til principperne bag netdating, til søgeteknikker på netdatingsider, til hvordan du opretter en profil, til forskellige tjenester og sider, hvor du kan møde nye venner eller kærester.
Det handler både om at finde venner og få sig en kæreste. Der bliver også givet tips til It-sikkerheden, når du stifter bekendtskaber online.

Ældre er mest tilfredse men også ensomme
Ifølge Danmarks Statistiks livskvalitetsmåling, der udkom i efteråret 2017, er følelsen af ensomhed blandt de ældre mest udbredt blandt enlige i forhold til ældre, der bor sammen med en ægtefælle eller kæreste.

”Kun 2 pct. af de ældre, der er gift, føler daglig ensomhed, mens 9 pct. af de ugifte oplever ensomhed dagligt. Omvendt føler 48 pct. af de ældre, der er gift, sig aldrig ensomme, mens de gælder for kun 34 pct. af de ugifte personer over 65 år”, skriver Danmarks Statistik.
Det skal med, at ældre over 65 år faktisk er den aldersgruppe, der er mest tilfreds med deres liv.

http://www.ekurser.nu/kursus/556