Få sort bælte i digitalt selvforsvar

30.07.19
eKurser.nu tilbyder gratis hjælp til selvhjælp online

To aktuelle kurser fra bibliotekernes it-portal, www.eKurser.nu, lærer dig at lave gode og sikre passwords og bruge Tænks app Mit digitale selvforsvar.

eKurser.nu og folkebibliotekerne har stort fokus på digital sikkerhed og har nyligt suppleret op med to nye kurser: Det ene kursus vejleder til en strategi for sikre adgangskoder, og har titlen Lav sikre adgangskoder.
Det andet handler om at lære at bruge Forbrugerrådets Tænks app Mit digitale selvforsvar, hvor du kan modtage advarsler om falske mails og meget mere.

Find de bedst beskyttende ord
Kurset om passwords henvender sig bredt over aldersgrupper, fordi vi på tværs af generationer døver med at lave passwords som holder de digitale snydepelse og tyve væk ude fra vores logins og private oplysninger i den digitale verden.

Du lærer hvilke typer passwords, der er usikre og for nemme at gætte, hvordan du laver et sikkert password, hvordan du husker på det, hvordan du tester dets styrke og om at lave en strategi for dine passwords, og ikke bruger de samme alle steder. 

Kurset giver også bud på, hvordan du kan se, om it-kriminelle har fået fingre i dit password.

Tænk smart med Tænks appp
Det andet kursus lærer dig Tænks appp Mit digitale selvforsvar at kende.  Du får at vide, hvordan du henter appen på Android eller IoS, hvordan du bruger den og hvad den kan hjælpe dig med.

Mit digitale selvforsvar fortæller om fup-mails, falske konkurrencer, digital svindel,  trusler fra vira og andet skadelig software.
Hvis du oplever at blive kompromitteret giver appen råd til at løse problemerne. Det kan f.eks. være når bestilte varer i webbutikker ikke dukker op.

De to aktuelle kurser indgår i en række introduktioner, videoguides og hjælp-til-selvhjælps kurser, som kan gøre dig mere modstandsdygtig på egen computer, tablet eller smartphone.

De handler blandt andet om at beskytte dig mod Malware, Ransomware, Phishing og Cookies, lave sikre forbindelser med VPN og huske Backup til Windows 10.

Se alle kurser om digitalt selvforsvar under temaethttps://www.ekurser.nu/tema/727