Betal dine gebyrer online
Betal dine gebyrer online

FAQ: Betaling af gebyr eller erstatninger

28.02.22
​​​​​​​Vilkår for betaling af gebyrer og erstatninger.

Hvordan betaler jeg gebyr og mellemværende?

Al opkrævning er samlet i Roskilde Kommune, og du vil derfor ikke kunne betale gebyrer eller erstatninger på biblioteket, via appen eller via genbib.dk. Du vil modtage en opkrævning i e-Boks med oplysninger om betaling via netbank eller girokort. Du kan følge dine gebyrer på din lånerprofil på roskildebib.dk eller i appen Biblioteket.

Jeg har spørgsmål til min regning. Hvem skal jeg spørge?

Har du spørgsmål til de biblioteksmaterialer, du skal betale for, så er du velkommen til at komme ned på dit lokale bibliotek eller kontakte Roskilde Bibliotekerne på 4631 5000.

Har du spørgsmål til betalingsmuligheder og rykkere, så kontakt Opkrævningen i Roskilde Kommune på Opkraev@roskilde.dk eller på telefon 46 31 30 18.

Vil du have mere information om opkrævninger fra Roskilde Kommune, så klik ind på kommunens side her

Få overblik over takster for gebyr og erstatninger her 

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler?

Hvis du ikke betaler opkrævningen inden fristens udløb, vil der blive tilskrevet rykkergebyr. Hvis du fortsat ikke betaler, bliver restancen sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Rykkergebyr fra Roskilde Kommune kan ikke ses på din lånerprofil på roskildebib.dk

Jeg har fundet et materiale, jeg har betalt erstatning for. Hvad gør jeg?

Har du betalt erstatning for et bortkommet materiale, som du pludselig finder, så kan du få dine penge tilbage. Dog kun hvis du har betalt inden for den seneste måned. Kom ned på biblioteket med materialet, så vil personalet hjælpe dig videre.