Guide: Fri adgang til magasiner og aviser

29.11.18
The Economist, Cosmopolitan og Rolling Stone. Dyk ned i artikler fra hele verden.

Af bibliotekar Bente Christiansen, Roskilde Bibliotekerne

Det er efterår, og vi skutter os vel alle i den snigende kulde. Slå dig ned i lænestolen med plaiden over benene og nyd adgangen til de mange artikler fra hele verden, som vi tilbyder lånerne i eBiblioteket. Du skal blot oprette de behørige logins, så udfolder der sig en verden med aviser, magasiner, tidsskrifter og artikler fra overalt på globussen.
Her anbefaler jeg tre netmedier, der virkelig kan bringe dig rundt i verdensdelene og emnerne.
Se hvad vi har i eBiblioteket på roskildebib.dk og hvordan du kommer i lag med dem.

Digital Artikelservice
Her kan du læse et kildevæld af artikel fra dansksprogede tidsskrifter. Det er de videnskabelige og specialudgivelserne men også stof fra mere populære tidsskrifter. Der er omkring 40.000 af dem og du får dem leveret hurtigt i din mailboks. Det kræver også en profil på bibliotek.dk.
Artiklerne bor digitalt hos Det Kgl. Bibliotek-Aarhus.
Det er lige til at blive klogere af.

Pressreader
Her får du adgang til aviser fra hele verden. Du kan jo altid læse et udvalg af landsdækkende og lokale danske aviser i vores café på Roskilde Bibliotek og på lokalbibliotekerne.
Men går du online folder Pressreader avisverdenen ud fra alle verdensdele. Vi snakker om 7.000 aviser og magasiner fra 120 lande på 60 forskellige sprog.
Du får adgang til at læse alskens aviser som Le Monde, The Hindu, Washington Post, Manila Bulletin, Dagens Nyheter  m.fl. Hvert login giver 24 timers døgns fri adgang til avislæsning.

RB Digital
RB Digital er virkelig en velassorteret bladkiosk med digital adgang til cirka 350 engelsksprogede magasiner. Det er populære bladre-magasiner og mere hardcore fagtidsskrifter. For eksempel Wired, Rolling Stone, The Economist, National Geographic, Cosmopolitan og Country Living.
Udvalgte er både I den populære bladre-nede og mere hardcore tidsskrifter og dækker f.eks. politik, flyvning, cykling, madlavning, haveliv, sport, foto m.m.