Guide: Sci-fi dystopier

08.04.19
Fem klassikere uden happy ending.

Anbefalet af bibliotekar Susan Jessen Spiele:
"Jeg elsker dystopier! Egentligt lidt underligt, når de generelt tager udgangspunkt i en verdensomspændende katastrofe, der har slået størstedelen af menneskeheden ihjel. Men det er altid interessant at se hvordan mennesker reagerer under pres og det er de nedenstående titler et godt eksempel på."

Lån bøgerne nedenfor.

Hugh Howey: Wool, Shift, Dust
I århundreder har de sidste mennesker overlevet i en gigantisk underjordisk silo, hvor lov og orden bliver strengt håndhævet. En ganske usandsynlig kandidat bliver udpeget som ny sherif; mekanikeren Juliette fra siloens bund. Juliette indser hurtigt, at alt ikke er, som det ser ud og at nogen har stukket hele samfundet blår i øjnene.

Stephen King: The Stand                         
Efter et katastrofalt udslip af en superinfluenza samles de overlevende i USA i to lejre; hos Mother Abigail i Boulder Colorado og Randall Flagg, der repræsenterer henholdsvis det gode og det onde. Idealismen hos de gode sættes på chokerende prøver, og det fører frem til en uhyggelig konfrontation mellem de to samfund.

https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A45156893

https://www.roskildebib.dk/ting/object/726500-katalog%3A20689919

Louise Welsh: A Lovely Way to Burn
En voldsom epidemi rammer London og kaos bryder ud. Da Stevie, efter at have overlevet sygdommen selv, finder sin kæreste død er hun overbevist om, at han er blevet myrdet. Men at jagte mordere i en døende by er ikke ufarligt.

https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A51269217

G X Todd: Defender, Hunted + 2
For 7 år siden begyndte mange at høre stemmer, der fik dem til at dræbe sig selv og/eller andre. Nu er Amerika et øde sted, hvor de få tilbageværende undgår hinanden. Her møder den fåmælte enspænder Pilgrim den unge Lacey, der får ham overtalt til at følge hende hjem til hendes søster. Men 600 miles er langt…

Emily St. John Mandel: Station Eleven
En kendt skuespiller, Arthur, dør på scenen under King Lear på et teater i Toronto. Det bliver dagen hvor en dødbringende pandemi rammer og ændrer alt. Tyve år senere følger vi Kirsten, der rejser med en skuespillertrup mellem de små samfund, der opstod af ruinerne. Da de støder på en voldelig profet og hans tilhængere, må de kæmpe for deres overlevelse.

https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A45594556

https://www.roskildebib.dk/ting/object/870970-basis%3A51943422

Materialer