Hollandsk eventyrklassiker i fornem indpakning

01.12.20
Gammelpot er en hollandsk tegneserie, skrevet af Thom Roep og tegnet af Piet Wijn. Den består af 23 albums, oprindeligt udsendt fra 1977 til 2001. I disse år genudsendes historierne i nyfarvelagte udgaver. Foreløbig er man nået til nr 12.

Se en video om Gammelpot her:

Vandringsmanden

Gammelpot handler om en ældre, lille, og rund vandringsmand. Altid tagende parti for dem, der har brug for hjælp. En livserfaren herre, med mange kloge ord og betragtninger. Gammelpot ejer en vadsæk, der altid indeholder lige netop det, han står og har brug for. Han kommer ud for en masse spændende oplevelser.

Velskrevne eventyr

Det er velskrevne eventyr, der fint kan læses af både børn og voksne. Tegningerne strutter af energi, og byder på både sjove og tilpas uhyggelige karakterer.

Fx i seriens første album, Den forkælede prinsesse, hvor Gammelpot kommer på en stor opgave, da han ansættes som huslærer for den top-forkælede prinsesse Pauline, og de jages af skurken Ludo Mundsmurt. Uhyret fra Tågesøen, hvor Gammelpot må løse hemmeligheden bag et mystisk og uhyggeligt væsen, der opskræmmer en landsby, og Gammelpot og den lumske læge, om en konge med sovesyge, hans datter prinsesse Liselotte, og livslægen med grumme ambitioner.

Gammelpot er veludført på alle planer - har alt, hvad et klassisk eventyr skal rumme. 
 

 

Materialer