Hvad læser dharmalærer Christin Illeborg?

Bliv inspireret og prøv en poetisk pausemeditation på Roskilde Litteraturfestival

Som optakt til Roskilde Litteraturfestival 2023 med temaet Vi elsker naturen har vi spurgt en række af festivalens navne om, hvad de læser og deres forhold til naturen. Christin Illeborg er en Dharma-baseret meditationslærer og indehaver af Nordic Dharma og medgrundlægger af Copenhagen Insight Meditation. 

Hvad læser eller lytter du til for tiden?
Lige i disse dage er jeg helt svømmet hen i Per Pettersons Mit Abruzzo, han er en meget generøs forfatter. Jeg læser også Tolstoj's Anna Karenina. Når jeg kører bil/tog lytter jeg til Shuggie Bain af Douglas Stuart. Af fagbøger læser jeg At Leve Smukt - Med uvished og forandring af Pema Chödron.

Hvilken bog eller hvilket værk vil du anbefale til andre?
Solvej Balles værk Om udregning af Rumfang er genial og har et fortryllende sanseligt nærvær - jeg synes alle skal læse hende. Og hvis jeg må nævne en to’er er Et Lille Liv af Hanya Yanagihara en af det mest gribende bøger jeg har læst, men den er også hård, så måske vil jeg alligevel ikke anbefale den til alle.

Hvad betyder naturen for dig?
Jeg står altid tidligt op og efter min morgen meditation går jeg tur alene med min hund i skovene, på markerne og ved fjorden. Naturen gør mit indre rum større. Jeg holder af at mærke mit indre liv blive berørt af en høj blå himmel eller en stille diset granskov, det er meget bevægende og åbner for min virkelyst. Naturen giver mig perspektiv. Den går sin gang, uanset hvad jeg grubler på, og minder mig om at alt forandre sig og det er en stor befrielse.

Mød dharmalærer Christin Illeborg på Roskilde Litteraturfestival d. 13 maj 

Træd ind i tipien og oplev poesi på en ny måde, når vi inviterer til poetisk pausemeditation, klokken 10, 11 og 12.  Læs mere her

 

Materialer