Lån et kæledyr - nyt tilbud til borgere i Roskilde
Lån et kæledyr - nyt tilbud til borgere i Roskilde

Lån et kæledyr - nyt tilbud til borgere i Roskilde

Overvejer du og din familie at anskaffe et kæledyr? Nu har I mulighed for at prøve det af. Fra i dag 1. april tilbyder Roskilde Bibliotekerne udlån af kæledyr.

Du finder dyrene i det nye børnebibliotek i Roskilde, hvor Parken er indrettet til formålet. Hver familie kan max låne et dyr og lån skal registreres hos bibliotekaren.  

Leder af Børn & familier Henriette Dybdal udtaler:

”I forbindelse med udviklingen af det nye børnebibliotek i Roskilde arbejdede vi med at gentænke den traditionelle opfattelse af, hvad et børnebibliotek kan være. Vi ved at kæledyr styrker empati og øger evnen til indlæring og fordybelse. Derfor ser vi det som en naturlig forlængelse af vores indsats med at styrke børns læseglæde. Vi er meget stolte af at gå forrest med dette tiltag.” 

Foreløbigt tilbyder vi lån af følgende dyr:  Hønen Halte Lotte, slangen Kaa, grisepjokket, aben Hr. Nilsson, hunden Lassie, papegøjen fra Amerika og Mor Muh. Vi håber inden længe at kunne supplere med hundehvalpene fra Paw Patrol og Gurli Gris.   

  

Praktisk info:  

  • Kæledyr kan reserveres på linje med andre materialer. Ved afhentning finder du dyret bundet til reolen med elmålere og andre ikke-boglige materialer 
  • Du skal selv sørge for mad og remedier til pleje af det lånte dyr.  
  • Medbring selv snor, transportkasse el. lign. i forbindelse med hjemlån 
  • Ved returnering er det vigtigt at aflevere kæledyrene hos bibliotekaren og ikke i afleveringsautomaten 
  • Lider du af pelsdyrsallergi henviser vi til vores lokalbiblioteker og bogbussen, der er 100% kæledyrsfri 

 Vi håber at I vil tage godt imod dette fine nye tilbud.