Litterære arrangementer til Roskilde Litteraturfestival

Mød festivalens litterære navne, der på hver deres måde inddrager naturen i deres værker.

Elsker du at læse bøger og at fordybe dig i litteraturens forunderlige verden? Så gå ikke glip af vores hovednavnes spændende vinkler på, hvordan naturen kan inddrages i litteraturen. 

Litterære arrangementer på Roskilde Litteraturfestival: 

Verdener, væsener og vækster i litteraturen
Tag med på opdagelsesrejse når forfatter Andreas Vermehren Holm i samtale med litteraturformidler Mads Roth udforsker litteraturens mange nye verdener. For måske bliver vi nødt til at forstå verden helt på ny, hvis vi skal lære at omgå naturen med en større ømhed og forståelse for dens egne processer og eget liv. Læs mere her.

Maren Uthaug
Naturen har taget verden og kraften tilbage. Alting er i opløsning og gamle kønsroller er eksploderet i nye konstellationer. Maren Uthaugs roman ”11 %” er vild og nyskabende. Hør hende udfolde bogens univers. Romanen ”11 %” har begejstret både læsere og professionelle bogfolk. Læs mere her. 

 

Litterær aktivisme og omsorg for naturen
Shëkufe Tadayoni Heiberg og en gruppe kvindelige forskere skaber en helt ny videnskabelig bølge for måneteori, der blander naturvidenskabelig forskning med litteratur, kunst og ritualer. Læs mere. 

Litterær aktivisme og omsorg for naturen

Det sidste menneske i naturen
Rakel Haslund Gjerrild har skrevet romanen ”Alle himlens fugle” og har skrevet efterordet til genudgivelsen af Marlen Haushofers klassiker ”Væggen”.
I samtale med litteraturformidler Ann Luther Torp udfolder Rakel Haslund-Gjerrild naturens betydning i de to romaner. Læs mere her. 

 

Digteren med de grønne fingre
Snup en kaffe og en croissant og nyd en hyggelig introduktion til digteren med de grønne fingre. Forfatter, forlagsredaktør og foredragsholder Asger Schnack fortæller og læser højt fra digteren Eske K. Mathiesen. Læs mere her. 

Unik minikoncert i bogbussen med LYNG 
Digter Liv Ea og musiker Naja Soulié, er flyttet ind i bibliotekets bogbus. Her giver de private litterære koncerter hele dagen. Under navnet LYNG skaber de deres helt egen ’poesik’. Læs mere her.