udsnit_af_fnug._lyskunst_installation._billedskolen_ved_roskilde_musiske_skole_2022._procesbillede._foto_af_iben_ammentorp_bentzen.jpg
udsnit af Fnug lyskunst installation. billedskolen ved Roskilde Musiske Skole. Foto: Iben Ammentorp Bentzen

Lysinstallationer ved biblioteket

Roskildes unge og børn spiller en stor rolle til årets Lysfest.

Sammen med resten af Kulturstrøget ser vi frem mod lysere tider, når der er Lysfest 24.-30. januar. 

Fantasien daler ned over Bibliotekshaven

Unge fra Billedskolen ved Roskilde Musiske Skole står bag det drømmende og fatasifulde værk "Fnug", som kan opleves i Bibliotekshaven hver aften hele ugen kl.17-22. Med store, cirkelformede og sneagtige fnug, nærmest daler lysinstallationen ned fra himlen. Hver enkelt fnug er skabt af eleverne fra Billedskolen ved Roskilde Musiske Skole, og eleverne ekperimenterer med materialer, former og ikke mindst lys i skabelsesprocessen. Glæd dig til en lysende fantasiverden med eventyrlige fornemmelser!

Byens børn skaber eventyrligt værk ved Kreativt hus for børn

Hos Kreativt hus for børn og i Klosterparken vil der også være fyldt med magi og fantasi. Udenfor har billedkunstner Maria Lau Krogh skabt en lysinstallation med fokus på de vilde væsner i Roskilde og indenfor kan I gå på opdagelse i en sanselig vandreudstilling baseret på børnenes fortolkninger af Roskilde væsner. Maria Lau Krogh har iscenesat udstillingen, der tager udgangspunkt i en række workshops afholdt i efteråret, hvor de medvirkende børn formidlede og fortolkede Roskildes myter og sagn. Oplev børnenes egne mytiske skabninger både skulpturelt, visuelt og gennem fortællinger på tekst og lyd.

Lysinstallationen i Klosterparken kan opleves hele ugen kl. 17-22 og udstillingen kan opleves i Kreativt hus for børns åbningstider, hvor børnene også kan lave skyggespilsdukker og -teater. 

Det hele sker til Lysfest 2022, 24.-28. januar. Find hele vores program her

 

Tags