Marie er fuld af historier

24.11.17
Bogopsætter Marie har vundet to novellekonkurrencer i år

Marie kan ikke lade være med at lave historier. Hun har i år vundet kunst og kort højskoleophold for skriveriet.

Det er ikke daglig kost at have en ung forfatter ansat til at sætte bøger på plads, som samtidig både vinder Herlufsholms fantasy novellekonkurrence og DM i novelleskrivning af Dansk Forfatter Forening - http://danskforfatterforening.dk/dm/.

Men sådan er det fat med talentfulde Marie Bachmann Pedersen, gymnasieeleven fra Gundsømagle, der arbejder på biblioteket i Jyllinge og i sit hoved og sin fritid bare ikke kan lade være at finde på nye historier og er dygtig til at skrive dem.
Det er selvsagt en nådegave set med en bibliotekars læsebriller, og vi er meget stolte af, at Marie har givet os lov til at bringe den novelle hun vandt i Herlufsholm med.

Det link er lidt længere nede. Nu skal vi lige først fortælle lidt mere om Marie.

Sjovt nok foregår hendes fantasy-novelle Gemma Elliott, hvor en dramatisk forvandling spiller en hovedrolle, på en kostskole, som jo også er arnestedet for konkurrencen på Herlufsholm. Temaet i novellen går tilbage til tiden, hvor Marie af to omgange deltog i Forfatterskolen for unge, der holder til på Roskilde Bibliotek. (https://www.roskildebib.dk/section/litteratur/forfatterskolen-unge).

I den periode blev hun også udgivet i de fælles antologier, som fulgte i enden af skriverierne på forfatterskolen, hvor hun også fik gode veninder og i øvrigt nød receptionerne.

”Fordi jeg gerne ville blive ved med at skrive, søgte jeg efter novellekonkurrencer. Det kan være nemmere at skrive, når man har noget at skrive til og en deadline”, siger Marie.

Faktisk oprindeligt var det en lærer i folkeskolen, som fik hende til tasterne. Det skete, da læreren mente hun havde skrevet en kedelig stil. Den slags skulle ikke få lov at stå usagt, og siden har historierne været en understrøm i Maries hverdag.

”Jeg skriver meget metaforisk og prøver at få alle sanserne med. Sjovt nok starter jeg tit på nogle umiddelbart store historier, men de har det alligevel med at ende som kort prosa eller noveller. Oftest på under fem sider”, griner Marie.

Udover hun sætter bøger på plads, læser hun også mange af dem og som hun siger: ”Det er altid den bog, jeg er i gang med, som er min yndlings”.

Her kan du eksklusivt få lov at læse Gemma Elliott efter aftale med Marie og Fantasybogmessen på Herlufsholm - http://fantasybogmesse.dk/novellekonkurrence/