Noget at være uenige om – debatbøger med bid

20.10.22
Dyrk uenigheden - om bøger, politik og verden

Valg og politik handler ofte om forskellige syn på livet, verden og udviklingen. Uenighed med andre ord.

Ud over de daglige debatter i politiske kredse, og diskussionerne hjemme ved spisebordet eller i frokoststuen på arbejde, så er bøgernes stedet, hvor mange udtrykker deres uenigheder.

Nedenfor er en række debatbøger og bøger om forskellige syn på netop politik og hvordan verden er eller bør være skruet sammen.

Fælles for dem er, at man som læser enten kan blive inspireret eller provokeret af, hvordan andre mennesker ser verden, eller, måske endnu bedre, finde noget at diskutere med sine venner, familie og kolleger om.

Og med et valg lige om hjørnet det er ikke så dumt endda. For uenighed og evnen til at håndtere anderledes synspunkter er kernen i den gode debat og vort politiske system.

Uenighed og evnen til at håndtere anderledes synspunkter er også i fokus fredag den 28. oktober, hvor bibliotekar og politiknørd Jan M Johansen taler mere om de anbefaler og med held får fyret op under lysten til at diskutere.

Vi skal nemlig, foruden bogsnakken, teste og træne vores evner til at være uenige på en konstruktiv og dialogfremmende måde gennem Demokrati Fitness.

https://www.roskildebib.dk/arrangementer/foredrag-debat/valg-debat-diskussion-og-uenighed

Materialer