Nye digitale læsekredse

Vær med sammen med folk fra hele landet

Digitale læsefællesskaber på tværs af landet

I dette efterår har vi sammen med andre biblioteker i landet skabt fem online læsefællesskaber, hvor interesser ikke begrænses af kommunegrænser.

Så hvis du interesserer dig for fugle, er vild med graphic novels, vil dykke ned i Nobelpris-vindende noveller, læse engelsk litteratur med fokus på forbrydelser og samfundets reaktion, eller undersøge LGBTQ+ i litteraturens verden, så har du nu muligheden for det hjemme fra sofaen.

Dygtige læsekredsformidlere fra biblioteker i Brøndby, Vejle, Ishøj, Odense og Randers er værter for de digitale læsefællesskaber og sørger for de digitale rammer og den gode samtale.

Vil du være med?

Tilmelde dig én eller måske flere af de digitale læsefællesskaber. Tilmeldingen sker til læsekredsens vært, hvis mailadresse, du finder i beskrivelsen af hvert fællesskab nedenfor. Har du spørgsmål inden eller efter du har tilmeldt dig, er du også altid velkommen til at skrive.

Møderne i læsefællesskabet sker via Microsoft Teams.  

Bøger eller noveller er dit lokale bibliotek selvfølgelig behjælpelig med at udlåne. Engelsk litteratur lånes digitalt via eReolen.

Vi ses online!

LGBT+ litteraturen:

Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek har valgt tre bøger, der alle omhandler forskellige tematikker inden for LGBTQ+. Inger leder læseklubben, men der er fokus på deltagernes læseoplevelse og erfaringer:  

  • 24. oktober kl. 16.00-17.00:  "Hold op med at lyve" af Philippe Besson
  • 14. november kl. 16.00-17.00: "Blomsterdalen" af Niviaq Korneliussen
  • 5. december kl. 16.00-17.00: "Hvis jeg var din pige" af Meridith Russo

Læs mere og tilmeld dig læseklubben her

Når forbrydelsen rammer - engelske bøger

Kathrine Dyrkilde fra Odense Bibliotek inviterer til en temalæsekreds med to engelske e-bøger, hvor forbrydelse spiller en rolle – med særligt fokus på temaer som retfærdighed, forholdet mellem mennesker og samfundets reaktion:

  • 3. november kl. 16.30 – 18.00: The Mercy Seat” af Elizabeth H. Winthrop
  • 22. december kl. 16.30 – 18.00: ”A Woman is No Man” af Etaf Rum

Læs mere og tilmeld dig læseklubben her

Fuglenes vendekreds:

Nanna søngergaard Larsen fra Brøndby Bibliotek kalder alle fugleentusiaster til en aften i selskab med en humoristisk og underfundig tilføjelse til den traditionelle fuglehåndbog:

  • 9. november Kl. 19.00-20.15: ”Fugle i felten” af Joar Tiberg

Læs mere og tilmeld dig læseklubben her

KORT OG GODT – store læseoplevelser i et lille format

Anne Munch Terkelsen fra Ishøj Bibliotek sætter fire noveller stævne, der har til fælles, at de er skrevet af fire forskellige forfattere, der alle er modtagere af Nobelprisen i litteratur: 

  • 2. november kl. 10-11: Alice Munro: Dolly 
  • 9. november kl. 10-11: Ernest Hemingway: Kilimanjaros sne 
  • 16. november kl. 10-11: Luigi Pirandello: Krukken
  • 23. november kl. 10-11: Selma Lagerlöf: Spøgelseshånden

Læs mere og tilmeld dig læseklubben her 

Med tegneserietegner Johan Krarup

Anders Østergaard Andersen har inviteret tegneserieskaberen Johan Krarup til at fortælle om sine bøger og inspirationskilder og en fælles snak om den grafiske roman ”Styrelsen”:

  • 14. december kl. 19.00-21.00: ”Styrelsen” af Johan Krarup

Læs mere og tilmeld dig læseklubben her