Praktikanten anbefaler

Vi har besøg af Elina, der læser fantasy, kærlighed og klassikere.

I denne uge har vi besøg af Elina fra 8. klasse på Trællerupskolen. Elina skal hele ugen rundt på biblioteket og i Kreativt hus for børn for at lære mere om, hvad vores arbejde består i.

Elina fortæller:

Jeg hedder Elina, og jeg går på Trællerupskolen i 8. klasse. Jeg har fået lov til at komme i praktik hos Roskilde bibliotek på en uges tid. For et par år siden fik jeg lov til at arbejde som bogopsætter på skolebiblioteket og jeg kom til at elske det.

Jeg er glad for at kunne komme på praktik her, fordi så har jeg mulighed for at se hvordan det hele fungerer på et folkebibliotek, og om det er noget for mig.

 Jeg havde nemlig tænkt på, om det var noget for mig at arbejde på et bibliotek som voksen.

Jeg kan godt lide at læse lidt forskelligt. Jeg er meget glad for fantasy, kærlighed og klassikere men jeg læser også ret meget Manga.

Jeg vil anbefale Viktor Hugos roman ”De elendige” for dem der er glade for klassikere.

Romanen fortæller om uretfærdighed, heroisme og kærlighed.  I fortællingen følger vi Jean Valjean, en straffefange der er flygtet fra fængslet og er fast besluttet at lægge sin fortid bag sig. Hans drøm om at blive en respekteret borger bliver konstant udfordret af både hans egen samvittighed og politimanden Javert. Valjen kæmper ikke kun om sin frihed, men for at kunne holde sin løfte til Fantine , som af bitter nød må prostituere sig og derfor har brug for, at Valjean beskytter hendes datter.

Materialer