Quiz for hele familien

20.03.20
Hvis der er brug for familiehygge efter hjemmearbejde, i ferien og måske hjemmeskole, kan I finde en quiz frem.

I det digitale bibliotek kan du låne quizbøger. På eReolen har vi fundet nogle bøger, så der er til mange timers underholdning. Læg mærke til, hvornår bøgerne er skrevet, for jo ældre de er, jo sværere bliver de for børnene. Der er forskellige kategorier i bøgerne, så man kan vælge dem, der er mest interessante for ens børn. Desuden hører bøgerne til "de blå titler", så de tæller ikke med i ens månedlige kvote på eReolen.

Hvis man ikke har lyst til at quizze i bøger, kan man gå ind på Smart Parat Svar, hvor der ligger forskellige kahoots lige til at sætte i gang. Hvis man er mere til spørgsmål på skrift, kan man gå ind på Klassespillet spørgsmålskort og bruge spørgsmålene på den klassiske måde. Smart Parat Svar er en landsdækkende læse- og vidensquiz for 6. klasse, så derfor er spørgmålene målrettet denne aldersgruppe, men man kan godt bruge spørgsmålene til børn, der er lidt yngre og ældre.

Man kan jo lave en familiekonkurrence, hvor man spiller om, hvem der skal lave aftensmad, hvem der skal vaske op, eller hvem der skal lave næste dags morgenmad. For mindre børn kan man spille om at gå ud med skraldespanden, tage ud af bordet eller hjælpe med at skrælle gulerødder.

Herhjemme bruger vi også YouTube til at få stillet quizzelysten. Der er utallige "Guess the lyrics" eller "Guess the song", som man kan dyste i og garanteret mange flere forskellige. Så gælder det bare om at finde et emne, der passer én. Jeg har i hvert fald fået øjnene op for at min datter på 11 har en kæmpeviden om Ariana Grandes sange, så i den kategori skal vi i hvert fald ikke dyste om opvasken.

Materialer