Skam 1

Rebelske kvinder der ændrede verden

04.01.20
Skamløs af Pénélope Bagieu er delt i to bind, der tilsammen byder på 30 portrætter af kvinder med spændende livshistorier.

Se en video om Skamløs her:

Nogen er verdenskendte, andre er endt under offentlighedens radar. Fælles for dem alle er, at de skildres i både sjove og alvorlige portrætter. Der hersker ingen tvivl om Bagieus kærlighed og respekt for sine hovedpersoners liv og livsvalg, men samtidig er det hele gennemsyret af en skarp humor - både i tekst og i tegninger - der løfter værket fra tung biografi til medrivende lærerig underholdning.

Skam 3

 

Skrevet og tegnet af Pénélope Bagieu. Hun er fransk, nu bosat i new York, 37 år gammel, og har høstet kæmpesucces med sine tegneserier om kvinder. Både på blog og på papir.

Skamløs fortæller 30 kvinders livshistorie. Bl.a. om Joséphine Baker - den amerikanske artist, der forelskede sig i Frankrig, og undervejs blev et nationalikon. Tove Jansson, kvinden der skabte Mumitroldene, men som følte sig fanget i troldeland, og brød ud på smukkeste vis. Og Annette Kellerman, der opfandt badedragten, og samtidig søsatte en del af en frigørelse.

Skam 4

 

Men også Clémentine Delait, Leymah Gbowee og Las Mariposas. Henholdsvis skægget dame, socialarbejder, og rebelsøstre - dem, man måske ikke kender i forvejen. Dem man føler sig klogere på, efter læsning af Skamløs' portætter. Og derefter undrende sig over ikke at have hørt om dem før.

Hvert portræt er på 4-6 sider. Tegningerne er for det meste fulgt af en beskrivende tekst, men der er også replikker hist og her. Alle livshistorierne efterfølges af et usædvanligt smukt farverigt dobbeltopslag, der understreger et nedslag i den portrætterede kvindes liv.

Skam 4

 

Skamløs bør læses af alle, der tør blive klogere. Respekten vokser, mens man er glimrende underholdt undervejs.

Materialer