Snejbjerg i en klasse for sig

18.08.20
Peter Snejbjerg er en dansk tegner, der bl.a. har tegnet for de store forlag DC Comics, Dark Horse, Le Lombard og Éditions Dargaud, og samabejdet med legendariske Garth Ennis.

Se en video om et par af Peter Snejbjergs tegneserier her:

 

Primært udgivet i udlandet, men heldigvis er en del af hans ting udkommet på dansk. Bl.a. Ork-sagaen, som du kan se mere om i en TTT-video, der kan findes på Facebook, Youtube og tidtiltegneserier.dk. I denne video kigger jeg nærmere på tre af Snejbjergs udgivelser fra forlaget G. Floy Studio.

Kære Billy er skrevet af Garth Ennis, og handler om sygeplejersken Carrie Sutton, der bliver taget til fange under den japanske invasion af Singapore. Her bliver hun udsat for de mest rædselsfulde handlinger - og overlever. Nu forsøger hun at starte et nyt liv, godt hjulpet af venskabet med en såret pilot.

Lysbrigaden om en gruppe amerikanske soldater er på en mission i Ardennerne i december 1944, da de involveres i jagten på Guds sværd. Kampen mod nazisterne bliver pludselig til en kamp mod tilværelsens kaoskræfter.

Almægtig om en uforklarlig katastrofe. Fire sønderrevne liv. En verden forandret for evigt. En fortælling om en mands udvikling fra menneske til helt til... noget andet. Set fra perspektivet af hans bedste ven og familie.

Fælles for alle tre udgivelser, at det er vedkommende og inddragende historier, der er båret af Snejbjergs energiske tegninger, der nærmest springer ud af siderne. Kamp- og actionscener har en enorm energi, og der spares ikke på beskrivelsen af voldsomheder.

Snejbjerg er i en klasse for sig. Anbefales.

Materialer