Sommerbogen

07.06.24
Sommeren er endelig over os og det betyder, at det igen er tid til Sommerbogen

Sommerbogen er en årligt tilbagevendende læsekampagne, hvor børn læser og anmelder tre bøger efter eget valg, samtidig med at de skal løse mindst ti ud af de tredive læseudfordringer. En læseudfordring kan være at læse mens man spiser en is, sidder på en strand eller har fødderne i vand. Eller alle tre dele på en gang?

Der går ofte sport i at løse så mange udfordringer som muligt. Børnebibliotekarerne hjælper selvfølgelig med gode bøger, der passer til både børnene og udfordringerne. Men selv den bedste børnebibliotekar kan komme til kort, når man skal finde en bog på mere end 400 sider til en 7-årig.

Sommerbogen er for børn i alderen 6-15 år og en af hjørnestene i projektet er, at det ikke skal forveksles med lektier – det handler om læseglæde og er ren fornøjelseslæsning. At det desuden er med til at vedligeholde børnenes læsefærdigheder hen over sommerferien er blot en ekstra bonus.

Fordi det er læseglæden, der er i fokus er der også frit valg på alle hylder, når barnet skal vælge, hvilke bøger, der skal læses til Sommerbogen. Romaner, tegneserier, fagbøger, lydbøger eller andet – det hele tæller med. Det eneste krav til læsestof er, at det skal passe til barnets eget niveau.

Sommerbogen starter d. 14. juni og foregår på alle landets biblioteker. Anmeldelses- og udfordringsark kan hentes på alle Roskilde kommunes biblioteker og i bogbussen. Sidste frist for at aflevere sine anmeldelser er d. 24. august. Alle børn der gennemfører belønnes med en bogpræmie efter eget valg, og er automatisk med i den nationale konkurrence om at tømme en boghandel på 5 min.