Foto: Henrik Clausen
Foto: Henrik Clausen

Sommerferie på bibliotekerne

Masser af sjove aktiviteter hele sommeren

Sommerferien igennem er der på alle bibliotekerne spændende og udfordrende skattejagter og krea for hele familien. I kan tilgå aktiviteterne lige når I vil fra 25. juni - 7. august. 

Gå på skattejagt på biblioteket

På alle seks biblioteker er de frække børnebogsfigurer Flunkerne og den eventyrlystne Holger flyttet ud af deres bøger og gemmer sig rundt omkring på biblioteket. Hent et opgaveark på dit lokale bibliotek og gå på skattejagt. Aflever din besvarelse til bibliotekaren eller i postkassen, så deltager I i lodtrækningen om en præmie! Læs mere her

- Mens børnene leder efter børnebogsfigurer kan du selv gå på jagt efter forfattere på bibliotekerne. Hent et opgaveark på biblioteket og gå på jagt. Der er selvfølgelig også en præmie på spil til de voksne, så sørg for at aflever din besvarelse hos bibliotekaren eller i postkassen. Læs mere her

Foto: Mogens Højer-Pedersen

Fotoskattejagt i Roskilde og Jyllinge

Hent et opgaveark med billederne hos på Roskilde eller Jyllinge Bibliotek. I skal nu vise, hvor godt, I kender byen ved at finde stederne fra billederne. Ved hvert sted skal I derefter løse en opgave. 

Nemt nok tænker I? De fleste fotos i skattejagten er taget for langt tid siden. Nogle af dem er over mere end 100 år gamle. Husk at stederne, I skal finde måske ikke er helt magen til det, I ser på fotografierne.

I Jyllinge kan fotoskattejagten klares til fods, men i Roskilde er det nødvendigt med en cykel eller et løbehjul.

Aflever jeres besvarelse på biblioteket og vær med i lodtrækningen om en præmie. Læs mere her

Find Vibys forsvundne kirkeklokke

Kirkens gamle kirkeklokke er på mystisk vis forsvundet. Hjælp præsten med at finde klokken, så den kan komme tilbage i det gamle kirketårn og ringe hver søndag.

Hent en folder på Viby Bibliotek, Cosmos og find posterne rundt omkring i Viby. Når I har fundet kirkeklokken, kan I aflevere jeres svar i postkassen ved sognegården på Skolevej 17, 4130 Viby. Så deltager I i lodtrækningen om en hyggelig kreakasse. Læs mere her 

 

Sommerbogen

Deltag i Danmarks største læseudfordring for børn, og løs 10 sjove udfordringer, mens du læser og anmelder bøger. 

Hent et udfordringsark med 30 sjove læseudfordringer på biblioteket eller her. Når du har løst mindst 10 udfordringer, kan du hente en gratis boggave på biblioteket og deltage i konkurrencen om at få lov til at tømme en boghandel på 5 min. Du skal læse eller lytte til mininum tre bøger. 

I år hjælper vi dig godt på vej med en af de nemmere udfordringer, når vi 30. juni byder på is, som du kan spise, mens du læser. Læs mere her

Krea: Holdere til at puste sæbebobler og navnearmbånd

Lav smukke holdere til at puste sæbebobler igennem eller smukke armbånd med dit navn. Vi har fyldt kreabordene på alle bibliotekerne med farvestrålende piberensere og alverdens perler. 

Tags