Splint & Co. i nye hænder

23.11.20
'Santes plan' er et samlebind, der samler tre Splint & Co.-historier produceret til det flamske marked. De er skrevet og tegnet af Charel Cambré og Marc Legendre, der ikke tidligere er udgivet på dansk.

Se en video om Santes plan her:

Happy family, hvor Splint og Kvik (sidstnævnte i forklædning), sammen med egernet Spip, skal fragte en ny opfindelse, lavet af deres gamle ven grev Champignac, til en videnskabskongres. Santes plan giver comeback til Kviks skurkagtige fætter, Sante, der ser en mulig formue foran sig, hvis han svindler med både fiskekvoter og diamantsmugling. Der er også gensyn med journalisten Myg, der nu er miljøforkæmper. Ulvemanden, hvor Splint, Kvik og Spip befinder sig i en lille fransk landsby, der står foran at etablere en oplevelsespark. Naturligvis er der ugler i mosen, når Splint og Kvik er involveret.

De tre historier i nærværende samlebind er første gang Splint & Co. produceres på licens. Historierne er lidt mere sjov og løjer, end spænding, og trækker derfor mere i retning af at være en børnetegneserie, end hvad der er normalt for serien, og kan bedst sammenlignes med Nic og Cauvins version, som set i samlebindet 1980-1983. Det er cool tegnet, selvom det ser anderledes ud end vanligt. Men det fungerer, måske mest af alt fordi de sidste ti år har budt på en lang række albums, hvor nye tegnere fortolker serien, og man som læser derfor allerede er "kodet" til at acceptere en anderledes tegnestil. Historierne er hurtig underholdning, krydret med en masse små sjove episoder. Anbefales.

Materialer