Bøger

Støt Læs for Livet

Har du velholdte børne- og ungdomsbøger stående derhjemme, som du eller dine børn alligevel aldrig læser? Så kan du donere dem til Læs for Livet gennem Roskilde Bibliotekerne og støtte socialt udsatte børn og unge i hele landet.

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den. Bøgerne skal være rettet mod børn og unge fra 0-23 år.

Institutionernes ønsker til bøger ændrer sig løbende. På Læs for Livets hjemmeside kan du læse om, hvilke genrer og emner der hitter hos børnene og de unge

Om Læs for Livet
Læs for Livet er en nonprofit-organisation, hvis grundtanke er at benytte litteratur som social innovation. Det er ikke alle børn og unge, der har adgang til gode bøger, og derfor indsamler Læs for Livet bøger og indretter skræddersyede biblioteker på krisecentre, børnehjem, døgninstitutioner m. fl.

Missionen er at skabe lyst til at læse hos børn og unge, der ellers ikke har den glæde i livet.

Læs for Livet blev stiftet i juli 2012, og siden begyndelsen har organisationen sørget for, at over 70 biblioteker og ca. 60.000 bøger er kommet ud til socialt udsatte børn og unge.

Aflever dine bøger på Roskilde Bibliotekerne
Du kan donere bøger til Læs for Livet på alle biblioteker i Roskilde Kommune. Du donerer bøgerne ved at tage dem med på biblioteket og aflevere dem til personalet, som så sender dem videre til Læs for Livet.

Læs mere på www.laesforlivet.dk

Tags