Bøger

Støt Læs for Livet

Har du velholdte børne- og ungdomsbøger stående derhjemme, som dine børn aldrig læser?

 Så kan du donere dem til Læs for Livet gennem Roskilde Bibliotekerne og støtte socialt udsatte børn og unge i hele landet.

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den. Bøgerne skal være rettet mod børn og unge fra 0-23 år.

Institutionernes ønsker til bøger ændrer sig løbende. På Læs for Livets hjemmeside kan du læse om, hvilke genrer og emner der hitter hos børnene og de unge

Om Læs for Livet

Læs for Livet er en nonprofit-organisation, hvis grundtanke er at benytte litteratur som social innovation. Det er ikke alle børn og unge, der har adgang til gode bøger, og derfor indsamler Læs for Livet bøger og indretter skræddersyede biblioteker på krisecentre, børnehjem, døgninstitutioner m. fl.

Missionen er at skabe lyst til at læse hos børn og unge, der ellers ikke har den glæde i livet.

Læs for Livet blev stiftet i juli 2012, og har et  lønnet sekretariat og over 30 frivillige tilknyttet. Siden 2012 har Læs for Livet doneret over 150 biblioteker til institutioner over hele landet. Det er ca. 100.000 bøger til en samlet værdi på over 15 mio. kr.

I november 2015 fik Læs for Livet doneret 6 millioner af Egmont Fonden, som fundament til de følgende fire års arbejde. I 2020 modtog de Egmontfondens jubilæumspris “Fordi vi kæmper for børnene!”. Med den fulgte en million kroner.

Aflever dine bøger på Roskilde Bibliotekerne

Du kan donere bøger til Læs for livet på alle biblioteker i Roskilde kommune. Du donerer bøgerne ved at tage dem med på biblioteket og aflevere dem til personalet.

Drejer det sig om større donationer, så skriv til os i forvejen, så vi kan aftale, hvordan vi mest praktisk tager imod din donation. Vi sørger efterfølgende for at sende dem videre til Læs for livet.

Skriv til os på adm@roskilde.dk 

Læs mere om www.laesforlivet.dk

Tags