Dame med en lille legetøjsløve og et hus

Teater og film for børn

Få overblik over efterårets børneteater og -film på biblioteket

Vi har sjove, spændende og særlige teaterstykker og film for børn på programmet hele efteråret. 

Børneteater

 • Teater Du milde himmel viser "Sikke et vejr":  en paraply åbner sig, og en frisk forårseng folder sig ud. Blomsterne spirer, og muldvarpen vågner. Med en enkelt håndfuld sand forvandles rummet til den hedeste sommerstrand. - Det sker på Ågerup bibliotek i andledningen af 'Grøn familiedag' d. 2. september kl. 10.30. Læs mere og køb billet her.
   

 • Teatergruppen Batida viser "Aben Osvald": Egon Mathiesens børnebogsklassiker som musikalsk forestilling. Osvald og Den Store Abe bor i en frodig æbleskov, og det hele kunne være så dejligt. Men Den Store bestemmer det hele og siger ØV, hvis han ikke får sin vilje. - Se stykket på Viby Bibliotek d. 7. oktober kl. 11 - Læs mere og bestil billet her.
   

 • Teater Fairplay viser "Små døde dyr": En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave begravelsesfirmaet VBB: Verdens Bedste Begravelser – for dyr. Se stykket på Roskilde Bibliotek d. 14. oktober kl. 11. - Læs mere og køb din billet her.
   

 • Teater Håndholdt viser "Den glade løve": Alle i byen elsker løven, når han så fint sidder der i sit bur – men da han en dag slipper ud for at se sig omkring blandt ‘alle sine venner’, ser alting helt anderledes ud…. Se stykket på Jyllinge Bibliotek d. 4. november kl. 11. - Læs meget mere og køb billet her.
   

 • Teatret De røde heste viser "LommeEvangeliet": ”Dejlig er den himmelblå, lyst der er at se derpå…” I en storm en gang for længe siden fødtes der en pige. Hun sprællede som en lille fisk - så blev hun døbt Marie… Sådan begynder historien om en pige, en storm og en juleaften for længe siden. - Se stykket på Roskilde Bibliotek d. 9. december kl. 11 - Læs mere og køb billetter her.

Film for børn

Find alle film arrangementer for børn her.

 

Magisk og mystisk Juniorfestival

Kom og tilbring en fed dag sammen med dine venner. Vi skal undersøge den mystiske og magiske verden, komme helt tæt på ugler sammen med Ugleriget, digte og tegne mystiske væsner sammen med forfatter Mads Brynnum og illustrator Mads Johansen, undersøge magiske krystaller med forfatter Pia Danielsen, dyste i en kryptisk forhindringsbane, lave magiske amuletter med billedekunstnere fra Kulturskolen, quizze og hygge os sammen med en masse andre fede aktiviteter.

Juniorfestivalen foregår på Jyllinge Bibliotek d. 9. september kl. 11. Læs mere her.

Juniorfestival 2023 MAGI

 

Skriveklubben

Skriveklubben er tilbud til skriveglade unge i alderen 10 til 16 år. Her mødes vi på Roskilde Bibliotek hver anden onsdag eftermiddag for at lære at skrive bedre, lave øvelser og snakke vores tekster igennem.

Skriveklubben er hver anden onsdag. Første gang er den 13. september kl.16.30 til 18.30. Vi slutter onsdag den 20. december. Læs mere og meld dig til her.

Højtlæsning for børn

Find alle vores højtlæsninger for børn her.