Terra Ultima: Tag med på en opdagelsesrejse

Kunstbog danner rammen for børneaktiviteterne på Roskilde Litteraturfestival.

Kender du mariehønebjørnen og eleføniksen?

Børnekulturformidler Silja Hjortkær-Løvik fortæller om kunstbogen Terra Ultima, der udgør en rød tråd i oplevelserne for børn og familier på Roskilde Litteraturfestival.

 

Hvad er Terra Ultima?

Det er en fantastisk billedbog, der tager læseren med på en opdagelsesrejse. Den blander fantasi, videnskab og leg.

Historien handler om én, der opdager et hemmeligt kontinent, hvor dyrene har fået lov til at udvikle sig uden mennesker har blandet sig.

For eksempel ’eleføniksen’, som er en blanding af en elefant og en fugl føniks. Og så er der den seksbenede mariehønebjørn, som man skal passe på med at røre, for så hæver ens hånd op. Bogen er en samling finurlige beretninger om opdagelser og dyrenes kendetegn.

Bogen henvender sig både til børn og voksne, fordi den indeholder flere lag og niveauer. Børn kan blive begejstrede over tegningerne og hvordan to dyr, vi kender, kobles sammen og bliver til et helt nyt dyr. Og budskabet, der ligger under historien, handler om at vi skal passe på naturen.

 

Oplev illustrationerne på Roskilde Bibliotek

Visuelt er bogen illustreret eventyrligt og er en blanding af kunst og videnskab. En blanding af realisme og en form for magisk realisme. Illustrationerne leger med perspektivet, så man kan blive ved med at opdage noget nyt.

Tretten af de smukke tegninger har vi været så heldige at få lov til at udstille i originalversion her på Roskilde Bibliotek.

Til Roskilde Litteraturfestival ønsker vi at formidle opdagelsen af naturen og det eventyrlige, hvor vi kobler faglitteraturen op mod eventyrerne, kunsten og videnskaben
 

Om forfatteren til Terra Ultima

Raoul Deleo er en hollandsk illustrator og billedkunstner, og bogen er udgivet på forlaget Forlæns. Du kan låne bogen med hjem og der bliver indkøbt flere eksemplarer i forbindelse med festivalen.