Ursula skrev vinder-novellen

05.03.17
Et helt liv beskrevet på to sider tog prisen. Læs den.

Temaet for Roskilde Bibliotekeres årlige novellekonkurrencen var: Musik. Vi modtog 32 bidrag - slet ikke så tosset endda.
De to dommere, forfattere med mere, Heidi Korsgaard og Mette de Fine Licht begrundede blandt andet prisen med, at det er lykkedes Ursula Rambek Baumgarten at skrive om et helt liv på to sider med udgangspunkt i den musik personen har lyttet til gennem forskellige livsfaser.
Hun har samtidig lavet en vellykket og helstøbt fortælling fra hverdagen. Dommerne synes sågar, at Ursula har en særligt god rytme i sproget.
Noget som i det hele taget spillede en vis rolle i litteraturfestivalens tema om samspillet mellem musik og litteratur.

Ursula Rambek Baumgarten er i øvrigt 44 år bor i Købehavn, har tre børn og arbejder administrativt på Københavns Universitet.
Hun skriver, når der er mulighed for det - fx mellem kl. 5:15 og 5:45 om morgenen, siger hun med et glimt i øjet.
”Jeg har ikke skrevet litteratur i så lang tid. Jeg har min egen blog - www.salonyvette.com - hvor jeg skriver om hverdagsoplevelser under mottoet: Højtflyvende ord fra et lavpraktisk liv…”, siger Ursula Rambek Baumgarten:

Hendes novelle, der blev livestreamet på Roskilde Bibliotekernes Facebookside, da hun læste den op som afslutning på litteraturfestivalen lørdag 4. marts,  har en klar struktur ved at bruge musik og bands og måden at lytte til musik på i forskellige faser af livet. Men det er ikke fordi, Ursula har siddet og regnet den ud i den forstand.
”Ideen kom bare til mig, jeg ved ikke hvor fra og så begyndte jeg at bygge novellen op. Musiktemaet er ret godt til at skrive om følelser og hverdagen med,” siger vinderen, der fik 2.000 kroner for sin indsats som ny forfatter.