Væsentligt værk, der fortæller en vigtig historie

20.07.20
'Noget frygteligt er altid lige ved at ske' er en veludført tegneserie - eller graphic novel, vil nogen sikkert mene - der handler om depression og kønsroller. Den er skrevet og tegnet af Lars Kramhøft.

Se en video om Noget frygteligt er altid lige ved at ske her:

Hovedpersonen er en ung mand, der flytter hjemmefra, og skal påbegynde studie på en tegneskole. Her kæmper han med at falde ind i det konkurrenceprægede miljø. I privatlivet har han svært ved at komme i kontakt med det modsatte køn, og ligeledes svært ved at begå sig i grupper af mænd og passe ind i traditionel mandekultur. Langsomt isolerer han sig fra omverdenen og synker ned i en depression.

 

Det er en særdeles velskrevet historie, der indragende og følelsefuldt behandler tabubelagte emner: mænds depression og usund mandekultur, hvor følelser og manglende selvværd druknes i isolation, stoffer og alkohol.
Det er rasende godt, og indsigtsfuldt, fortalt, uden at pege fingre, eller forfalde til teoretiske klichéer. De udtryksfulde tegninger underbygger historien på fornem vis. Det er kort sagt fedt tegnet.

 

Et væsentligt værk, der fortæller en vigtig historie. Anbefales.

Materialer