Still fra "En forårsdag i helvede" (1977)

Varm op til touren

Arrangementer for de cykelglade

Hører du til dem, der cykler landevejene tynde i de varme måneder eller springer du på sofacyklen derhjemme? Eller måske du bare er fascineret af cykelsportens dramatiske univers?

Uanset har vi sørget for at du kan opleve stærke cykelkarakterer og mærke det gule sus inden Tour de France start i Roskilde 2. juli. 

Husk at du også kan nå at opleve Grand Départ trofæet på Roskilde Bibliotek. Trofæet skal vandre videre til København, så sidste chance er lørdag 19. marts i den betjente åbningstid.

Matti Breschel og Victor Boy Lindholm

Da Breschel stoppede sin professionelle cykelkarriere mødte han digteren Victor Boy Lindholm til en række samtaler. Nu mødes de igen til en snak om forholdet mellem kunsten og cykelsporten, Breschels nye liv og om hvorfor Lindholm bliver nødt til at cykle for at kunne skrive. 

Det sker 30. marts på Roskilde Bibliotek. Læs mere og bestil billet her

Filmvisning og talk: "En forårsdag i helvede"

Med afsæt i Paris-Roubaix 1976 fanger Jørgen Leths mesterværk essensen af landevejsløb. Forfatter og journalist Tonny Vorm indleder med et foredrag om filmen og derefter er der fællesspisning med pizza og mulighed for at købe et godt glas vin til filmvisningen. 

Det sker 28. april på Roskilde Bibliotek. Læs mere og køb billet her 

Cykelsportens store fortællinger

Bastian Emil Goldschmidt gæster Roskilde Bibliotek til en samtale om cykelsportens store fortællinger og forbindelsen mellem sport og litteratur.

Det sker på Roskilde Bibliotek d. 16. maj. Læs mere og bestil billet her.

Roskilde Litteraturfestival - vi elsker cykling

Tre dage med forfattere, bøger og cykelnørderi. Mød blandt andre Jesper Skibby, Daniel Dencik og mange flere, når vi dykker ned i cykelsportens verden og undersøger, hvad der sker, når litteraturen møder de store dramaer på to hjul.

Det sker 19.-21. maj på Roskilde Bibliotek, Bibliotekshaven og i Kreativt hus for børn, Algade 31. Læs mere her