"Verdens største bogklub" på Roskilde Bibliotekerne

Internetfænomenet #Booktok skaber reservationskø.

Det er ikke sikkert, at fænomenet #Booktok nødvendigvis ringer en klokke, men ikke desto mindre, så bliver det af forlag og boghandlere over hele verden kaldt "verdens største bogklub".

#Booktok er nået til Roskilde Bibliotekerne og skaber en overraskende reservationskø på flere ældre titler, der ellers ikke plejer at være rift om og faktisk sjældent er udlånt. 

På kort tid har hashtagget #Booktok vokset sig kæmpe stort på det sociale medie TikTok, og over 11 milliarder #Booktok-videoer er i skrivende stund afspillet. 

TikTok er en app, hvor man kan lægge små videoer på 60 sekunder op tilsat musik, tekst emojis og filtre. Appen rummer dog meget mere end de dansevideoer, man oftest forbinder med TikTok og én af de ting er altså læsefællesskabet #Booktok, hvor unge samles om litteraturen. 

Hvad er #Booktok?

  • Læsefællesskabet #Booktok er især centreret om identifikationen og tilværelsen som en bogelsker, hvor unge deler læseoplevelser og tomheden efter at have færdiggjort en bog med hinanden i følelsesladede videoer.
     
  • Hashtagget samler altså bogelskere over hele verden og tilbyder et rum, hvor unge bogelskere kan mødes med hinanden og udveklse erfaringer.
     
  • Det går hurtigt på TikTok, faktisk så hurtigt, at "Booktokernes" anbefalinger i høj grad påvirker bestsellerlister over hele verden. Den samme efterspørgsel kan vi også se i vores udlånstal og reservationskøer. 

Nedenfor har vi derfor samlet nogle af de største #Booktok-titler lige nu og andre titler fra de populære forfattere, der kan læses i ventetiden. 

Du kan finde #Booktok-videoerne på TikTok ved at søge på #Booktok i appen. 

Materialer