Vinterferie på biblioteket

10.02.20
Kom til krea-workshop eller spil Minecraft i virtual reality.

Det er bare nogle af de mange ferieaktiviteter, der venter på bibliotekerne i uge 8.

På Viby Bibliotek kan børn fra 3.-7. klasse onsdag iføre sig Virtual Reality-briller og spille Minecraft og andre seje spil. Samme dag finder vi i Roskilde laserguns frem, når der er lasergame mellem reolerne. Til begge arrangementer er der rift om pladserne (nogle aldersgrupper kan være udsolgt), så tøv ikke med at tilmelde dit barn på roskilde.dk/sjovferie.

Unge i 7.-10. klasse kan komme med på en uhyggelig spøgelsestur gennem Roskilde. De hører blandt andet om bødlen, hekse og pigen, der går igen i bibliotekets kælder. Det er bestemt ikke for sarte sjæle og kræver tilmelding (ligeledes på roskilde.dk/sjovferie)

Er I derimod til de lidt mere stillesiddende aktiviteter, kan I hele ugen på lokalebibliotekerne rundt om i kommunen lave kreative ting ud af materialer fra naturen. Mandag fra 13-16 og torsdag fra 10-13 kan I også lave det på Roskilde Bibliotek. Denne aktivitet er uden tilmelding.

I Kreativt hus for børn kan man tirsdag, onsdag, fredag og lørdag lave en sej superheltemaske i gips. Her skal I heller ikke tilmelde jer, men bare møde op og have et par hyggelige timer sammen.

Der er også aktiviteter i den nordlige ende af kommunen. På Jyllinge Bibliotek kan børn fra 2.-6. klasse lave deres helt egen hemmelige bog.

Elsker dit barn at quizze? Så er han eller hun bestemt ikke alene. Fredag samler vi quizglade børn og dyster i kategorier som Harry Potter, natur og sport. Man bestemmer selv kategorien, og der er præmier til den med fleste rigtige svar. Der er ingen tilmelding – bare mød op.

Er I mest bare til en rigtig god film i ferien, kan I komme forbi Viby eller Jyllinge Bibliotek, når der er "Hemmelige film for familier". Hvilken film vi viser er en hemmelighed, men du kan blive lidt klogere, hvis du tager forbi et af bibliotekerne eller tjekker kalenderen under den 15. februar og den 22. februar. Filmen er fra 3 år.

Læs mere på under "Det sker" eller hent en vinterferiefolder med alle kommunens vinterferietilbud på dit lokale bibliotek.