Poesimaskiner på tur

09.04.21
Print et digt på biblioteket og leg med litteratur på iPads. Roskilde Centralbibliotek udlåner fire interaktive litteraturinstallationer til landets folkebiblioteker.

Litteraturinstallationen Poesimaskinen giver brugerne mulighed for at opleve, hvad der sker, når den digitale verden mødes med litteraturen. Den ene side af installationen præsenterer originale og opfindsomme litteraturapps. På den anden side af installationen kan brugerne skabe deres egne digte med tekst fra medvirkende forfattere og printe dem ud.

De 4 poesimaskiner kan opleves på biblioteker rundt omkring i Danmark. Tilbuddet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Videre med Poesimaskinerne
Konceptet omkring Poesimaskinerne udbygges løbende med nyt udstillingsindhold, undervisningsforløb, nye forfattere. Poessimaskinerne har været vist meget forskellige steder som Toronto, Milwaukee, Porto, Flensborg og på de fleste biblioteker i Danmark. Biblioteker i Bergen (Norge) og Rumneca Valcea (Rumænien) har bygget og skrevet deres egne. Der arbejdes på en online PandemiPoesiMaskine og undervisningsdelen PoesiBattle.