Samlingsoverblik

Materiale du kan se i Gundsøegnens Lokalhistoriske samling:

Arkivalier, protokoller og dokumenter:
Arkivet har en stor samling af originale arkivalier og protokoller fra Gundsøegnen. Eksempelvis brandsikringsprotokoller, tegninger, kort og dagbøger. Arkivet har desuden en stor samling af lokale beretninger og interviews både på bånd og skrift. Beretninger er, modsat de andre arkivalier registreret som dokumenter i samlingen. Disse kan findes frem af arkivaren.

Billedsamlingen:
Arkivet har en stor samling af originale fotografier fra Gundsøegnen. Mange af billederne er indsamlet hos de lokale, men mange af fotografierne er også  blevet taget af folk der drev Fjordmuseet. Derfor har arkivet en stor samling af billeder af fiskere, både og Fjordlivet. Materialet kan ses inden for arkivets åbningstid og kan findes frem af arkivaren.

Bogsamlingen:
Vi har en lille præsenssamling med bøger om historie for området i og omkring Gundsø. Bøgerne står på det lille kontor bagerst i arkivet. Bogsamlingen er en præsenssamling, hvilket betyder, at den kun kan benyttes på stedet. Materialet er altså ikke til udlån.

Informationscenteret:
En stor del af arkivets samling består af farvede ringbind. De indeholder artikler og udklip om alt muligt lokalt og er i sin tid skabt af lokale frivillige kræfter. Opdelingen er som følger:

  • Røde mapper:
    Personer og alt personrelateret. Søg via efternavn.
  • Gule mapper:
    Geografi og steder. Om byer, lokaliteter, adresser ol. (Find evt. matrikelnr. via ois.dk)
  • Blå mapper:
    Samfund og kultur. Om erhverv, levemåder, traditioner og alt kulturstof.

OBS! Du må gerne læse i mapperne, men de må ikke fjernes fra biblioteket eller arkivet, og siderne må ikke tages ud af mapperne.

Ønsker du en kopi af en eller flere artikler skal du henvende dig til bibliotekaren eller arkivaren.

Priserne for kopier af Informationscenteret:  2. kr. pr. kopi.

Du er velkommen til at affotografere materialet fra  Informationscenteret til privat brug.