Workshop med Jan Kjær

Vilde væsner og sære steder

Fire workshops for børn

Basilisken, Fandens fingre og Helhesten er tre af hovedpersonerne i efterårets tema i Kreativt hus for børn og på Roskilde Bibliotekerne. I hele oktober og november inviteres Roskildes børn til en række workshops, hvor det at fortælle historier med både ord, hænder og idéer er i centrum.

Vi er gået sammen med en række profesionelle kunstnere og forfattere for sammen med børnene at skabe historier med udgangspunkt i lokale myter og sagn. Det er her Helhesten, Fandens fingre og Basilisken gør sin entré, som tre af Roskildes sagnomspændende væsner.

Alle arrangementerne er gratis. 

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje og laves i samarbejde med Lolland Bibliotekerne og Nota.

Lav vilde væsner i ler

Hele fem gange medbringer billedkunstner Maria Lau Krogh ler og naturmaterialer, så børnene kan lave deres egen vilde væsner. Til børn fra 9 år. Klik på datoen for at læse mere og finde billetter. 

 

Vær med til at lave et kortspil med vilde væsner

Sammen med forfatter og grafiker Jan Kjær, der blandt andet har skrevet Nomer-bøgerne, skal børnene tegne sære væsner fra lokale sagn og myter. Vi scanner tegningerne, så de til sidst bliver en del af et kortspil. Klik på datoen for at læse mere og finde billetter. 

 

Fortælleworkshop

Den professionelle fortæller Kasper Sørensen giver børnene teknikker og sætter dem i gang med at fortælle deres egne (gyser)historier med udgangspunkt i Roskildes myter og fabeldyr. Klik på datoen for at læse mere og finde billetter. 

Skriveworkshop

Sammen med børnebogsforfatter Benni Bødker skal børnene skrive deres egne (gyser)historier med udgangspunkt i Roskildes sagn og myter. Klik på datoen for at læse mere og finde billetter. 

Skattejagt

I hele oktober og november kan I gå på skattejagt i Roskilde by og finde de steder, hvor Basilisken, Fandens fingre og Helhesten holder til. I Kreativt hus for børn kan I inden skattejagten lave et magisk armbånd, der beskytter jer på turen. Skattekortet kan I få udleveret på Børnebiblioteket og i Kreativt hus for børn.