Helle Pia Andersen

Helle er frivillig på biblioteket

30.04.24
Arbejdet som frivillig byder både på sjove oplevelser, et fællesskab og følelsen af at hjælpe andre.

- Som frivillig har du tid til at lytte til arrangementerne samtidig med, at du hjælper til med det praktiske. Jeg kan godt lide den blanding af at få nogle gode oplevelser og hjælpe andre – især, når det er et sted, du selv kan lide at komme.

Helle Pia Andersen er pensionist og en del af vores frivilligkorps. Som frivillig på biblioteket hjælper Helle både til med vores arrangementer hen over året, og så har hun været med som frivillig på Roskilde Litteraturfestival siden dens begyndelse i 2022. 

- Det første år, hvor der var cykel-tema, var jeg blandt andet med til at dele champagne og kransekage ud til Tour-entusiaster. Der var en fantastisk og farverig stemning, og jeg synes, jeg gik beriget hjem. 

Helle, der er gammel skolebibliotekar, har altid brugt biblioteket og læst meget og nydt at komme til vores bibliotekers forskellige foredrag. Det var det, der gav hende ideen til, at hun lige så godt kunne give en hånd med som frivillig – når hun nu alligevel var her. 

- Det er sjovt, fordi du får en ekstra snak med forfatterne og møder nogle andre frivillige. Det giver et fællesskab, siger Helle og tilføjer: 

-Jeg bruger biblioteket gevaldigt meget nu, hvor jeg er gået på pension, og jeg er dårlig nok kommet ind af døren, så er der en, der siger ”hej Helle”. Så får man lige en kaffe og en snak. 

I år finder Roskilde Litteraturfestival sted den 25. maj, og Helle forventer at være til stede som frivillig det meste af dagen. Så kan hun gå lidt til og fra, som hun siger. 

- Jeg synes festivalen er en dejlig dag med gåpåmod og store smil hos alle. Den giver noget liv til Roskilde.  

I år er temaet ”Vi elsker livets øjeblikke” – et tema, som Helle glæder sig til at dykke ned i. 

- Det er jo ofte de store øjeblikke i livet, vi husker. Men jeg synes også, at jeg får utrolig meget ud af at høre om, hvordan andre har oplevet og oplever livet. Ikke for at blive misundelig på det, men for at blive varmet på det. 

Vi glæder os til at se dig til Roskilde Litteraturfestival den 25. maj. Se det fulde program på vores festivalside.
 

Vil du være frivillig?

Gør som Helle og meld dig som frivillig til årets litteraturfestival. Som frivillig er du med til at sørge for, at kunstnerne og forfatterne kommer godt op og ned af scenerne, at der er kaffe på kanden og at publikum får en god oplevelse. Du får fuld forplejning på dagen og mulighed for at deltage gratis i festivalens afsluttende arrangement.

Skriv til projektleder Sif Vincent Brunemark på mail sifvb@roskilde.dk eller tlf. 24523491, hvis du vil med som frivillig eller vil vide mere.