Illustration: Midjourney/campo

Vær med i Det Hemmelige Selskab for Historie

23.05.23
Nu er der igen mulighed for at være sammen om historien. I foråret kan du på dit bibliotek deltage i en række hemmelige selskaber, hvor vi taler om det, der ændrede verdens gang. Oplægsholdere fra forskellige museer varmer samtalen op.

Kontakt 

Hvis du tænker Det Hemmelige Selskab kunne være noget for dig, så kontakt bibliotekar Jan Michael Johansen på email janmj@roskilde.dk
Det er gratis at deltage, men der er kun plads til 15 medlemmer. 

Som en særlig aktivitet i forbindelse med ”Bibliotekernes festival for historie” kan du som biblioteksbruger nu blive medlem af Det Hemmelige Selskab. Hvis din interesse er vakt, så læs med her.
Det Hemmelige Selskab for Historie er en gruppe du mødes med lokalt på dit bibliotek. I foråret er tre gange planlagt på forhånd med oplæg fra forskere og historikere, der bliver streamet fra et sted i Danmark. Desuden er gruppen særligt inviteret til den historiske festivals hoveddag, lørdag den 23. november 2024. Til denne afslutning vil der være debat, samtaler og frokost. 

Det Hemmelige Selskab handler om historie og samvær. Deltagerne skal ikke læse nogen bøger på forhånd. Men biblioteket vil samle og formidle litteraturlister og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i. Vi sørger også for kaffe og småkager. 

 

Hvornår er det?

Tors, 14. marts 2024 Kl. 16.30 – 18.00 
Blinde Vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien v/ Mette Kia Krabbe Meyer, seniorforsker P.h.d, Det Kongelige Bibliotek.

Tors, 4. april 2024 16.30 – 18.00 
Hekseforfølgelse i Danmark og museet Hex v/ Lulu Anne Hansen, Ph.d. Chef for Kulturhistorie, Sydvest Jyske museer.

Torsdag, 2. maj 2024 16.30 – 18.00
Hvad var Storlockouten 1899, også kendt som Hungerkrigen, og hvorfor er den stadig samfundsrelevant i dag? v/ Kristian Bonde Jørgensen, museumsinspektør ved Arbejdermuseet