• Film (net)

Coronapas

(2021)
Dokumenter dine coronavaccinationer med appen Coronapas

Materialets indhold

Coronapas-appen er en brugervenlig, hurtig og sikker måde at dokumentere vaccine, test eller tidligere smitte i ét samlet pas. I appen på din smartphone kan du skifte mellem brug i henholdsvis Danmark og i udlandet.

Nem dokumentation på din mobil

Nogle steder er adgangsbetingelse at man fremviser sit coronapas. Der er udviklet en app, "Coronapas" hvor man nemt kan vise dokumentationen.

Coronapas-appen kan også bruges til rejsebrug til de lande, der stiller krav om en sådan dokumentation ved indrejse, og appen bruges som officiel dokumentation for vaccine, test og tidligere smitte ved rejser inden for EU.

Som udgangspunkt vises blot, at coronapasset er gyldigt, men man kan vælge at tilføje navn og fødselsdag til visningen. Det er samtidigt muligt for en kontrollør at få verificeret, at de fremviste oplysninger er korrekte ved at scanne en QR-kode.

Se i denne video, hvordan du får coronapasset på din smartphone, eller se trin for trin-vejledningen

  • Coronapas-appen supplerer de hidtidige coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen, som fortsat vil kunne bruges.
  • Har du forældremyndighed over børn, vil du kunne se og fremvise deres coronapas i dit coronapas til udlandsrejser.
  • I appen er der flere tiltag, der modvirker misbrug, fx bevægelige dele, der reagerer på telefonens gyroskop, QR-koder, der kan verificeres og begrænsninger af, hvor mange enheder, der kan benyttes på samme tid.
  • Appen er udviklet af Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut, Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsministeriet i samarbejde med Netcompany og Trifork samt erhvervs- og kulturlivet.

Mere på ekurser.nu