Lektørudtalelse
Kort om bogen
Fin og anvendelig guide til, hvordan man kan bruge strandens mange urter i madlavningen. God til læsere med interesse for naturens spisekammer og for det nye nordiske køkken
Beskrivelse
Forfatteren er naturvejleder og giver her en introduktion til den oversete mangfoldighed af spiselige urter, som danske strande og strandenge byder på. Hvis man er opmærksom, og hvis man kan identificere de forskellige urter, kan man finde masser af bladgrønt, grønsager og krydderurter, og de mest oplagte præsenteres her. For hver urt er der et tydeligt farvefotografi, fakta om kendetegn og evt. muligheder for forveksling samt oplysninger om, hvor og hvornår urten kan findes og høstes, og endelig anvendelsesmuligheder. Desuden er der enkelte opskrifter og information om de urter, man med held kan dyrke i sin egen køkkenhave, samt oplysninger om fredede og giftige urter
Vurdering
Forbilledlig lille bog, som pædagogisk og kompetent kommer hele vejen rundt om emnet. Fint layout. Kort sagt flot formidling
Andre bøger om samme emne
Bogen supplerer fint de titler, vi i forvejen har om mad fra naturen. Fx Naturalmanak, Spis vilde planter, Naturens køkken og Naturens egen køkkenhave