Elsker du også bøger?
Er du også bogglad?

Arrangementer for bogelskere

Del din bogglæde med andre

Vi elsker at samles om litteraturen. Her får vi nye synspunkter, bliver inspireret, hører forfatterens egne tanker og deler vores egne. På alle vores biblioteker findes masser af bøger, og ligeledes masser af bogelskere. Derfor inviterer vi jer til at dele jeres læseglæde med os til en række litterære arrangementer henover efteråret. 

Efterårets litterære arrangementer

 • Klassikerdagen med Sara Alfort og Amalie Langballe. På klassikerdagen fejrer vi i år Karin Michaëlis, forfatter aktivist og en af dansk litteraturs store og, indtil for nyligt oversete stjerner. 
  Det sker tirsdag 20. september på Roskilde Bibliotek. Læs mere og køb billet her
   
 • Nerd to know om tegneserier. Bibliotekar Lasse Kristian Jensen, redaktør på forlaget Umpff Morten Langkilde og ejer af tegneseriebutikken Steffen Albrechtsen diskuterer og fortæller om tegneseriemediet. 
  Det sker fredag 30. september på Roskilde Bibliotek. Læs mere og find billetter her


 
 • Jesper Stein om Ædru. Hør forfatter Jesper Stein fortælle om sin anmelderroste roman Ædru (2022), en personlig roman om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke.
  Det sker mandag 10. oktober i Laden i Jyllinge. Læs mere og køb billetter her. 
   
 • Den norske forfatter Per Petterson i samtale med forfatter Lotte Kirkeby. Petterson har blandt andet vundet Nordisk Råds Litteraturpris og vil fortælle om sin seneste bog Mit Abruzzo. 
  Det sker mandag 7. november på Roskilde Bibliotek. Læs mere og køb billetter her.

Litterær salon

Til efterårets litterære saloner dykker vi ned i en bestemte genrer inden for litteraturen. Vi mødes til nogle hyggelige timer med eftermiddagskaffe og snak, hvor bogbegejstringen får frit spil, og hvor vi vil vende emnet med en vidende gæst. 

 • Biografiske romaner med Benjamin Koppel. Musiker Benjamin Koppel fortæller om sin første roman "Annas sang", der netop er udkommet. Romanen har udgangspunkt i det jødiske miljø i København i 1930'erne, og er en dramatisk og medrivende fortælling. Det sker mandag 3. oktober på Roskilde Bibliotek. Læs mere og køb billet her
   
 • Historiske romaner med Pernille Juhl. Pernille Juhl fortæller om sin roman "Mathilde og Andreas", der udkommer dette efterår, og som blandt andet handler om spioner under den kolde krig. Pernille Juhl har i alt udgivet syv historiske romaner, og vil gøre os klogere på genren. 
  Det sker mandag 21. november på Roskilde Bibliotek. Læs mere og køb billet her

Bogcaféer:

Bliv inspireret til din næste læsning til en af efterårets bogcaféer.

 • Sæsonens bøger: Bibliotekarerne Ann Luther Torp og Karen-Margrethe Revsbæk rykker ud tre gange i efteråret og fortæller om tyve håndplukkede skønlitterære titler fra 2022. 
  Det sker tre dage i oktober i Viby, Roskilde og Jyllinge. Læs mere og find billetter her.
   
 • Hvad læser Gadstrup? Sognepræst Malene Guassora, bibliotekar Jan M. Johansen og en flok af lokale bogelskere deler deres bedste læseoplevelser, imens serveres der kaffe og kage. 
  Det sker på Gadstrup Bibliotek tirsdag 13. oktober. Læs mere og find billet her.

Fire nye læseklubber
Dette efterår samler vi bogelskere til hele fire læseklubber. Vær med i højtlæsningsklubben, hvor novellen er i højsædet, læseklubben "det følsomme sind", hvor vi kaster os over fire værker, der belyser komplekse følelse eller vær med i den grønne læseklub, hvor klimaet er omdrejningspunktet. Og så slutter vi efteråret af med at tage hul på DR Romanpris-læseklubben, der løber helt til maj. 

Læs mere om alle fire læseklubber her