Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For børn
Børn

Sammen om skærmen

21.09.20
Hvad får dine børn ud af deres skærme, og hvad gør du?

Roskilde Bibliotekerne inviterer børn og forældre til familieworkshoppen Sammen om skærmen, hvor vi tager en hyggelig og nysgerrig snak om familiens digitale liv. Arrangementet henvender sig til forældre og deres børn fra 4.-9. klasse.

Diskussionerne om, hvilken rolle smartphones, tablets osv. skal spille i familien, har fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være lidt svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men det de alle er enige om er, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv.

På denne workshop giver vi forældre og børn et redskab til sammen at kortlægge, hvad vi ser og gør på nettet, og få snakket sammen om, hvad det betyder. Børn og forældre vil med mærkater, pen og papir kortlægge deres digitale liv og lærer undervejs nyt om hinandens skærmliv. Ligesom børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, må forældrene også fortælle børnene om, hvad de selv laver på nettet, og sammen overveje om skærmene har en rigtig plads i familielivet.

Tilmelding til boern@roskilde.dk. Skriv hvor mange I kommer og børnenes alder.

Vi sørger for sandwich og vand til alle.

I skal tilmelde jer i par, således at der altid er ét barn pr. voksen.

Medbring jeres egne skærme, så I for eksempel kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix eller forklare, hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen.

 

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakken, om alt det der sker på skærmen og gør jer meget klogere på, hvad jeres børn får ud af deres skærme – og vice versa.