stokfoto

Bliv oprettet som bruger

23.03.21
Alle er velkomne til at bruge biblioteket, og det er nemt at blive oprettet som bruger.

Hvis du har NemID kan du oprette dig her fra hjemmesiden ellers skal du bare møde op på et af bibliotekerne i Roskilde Kommune. 

Opret dig med det samme fra hjemmesiden
Hvis du er fyldt 18 år og har NemID, så kan du oprette dig her.
Er du under 18 år skal vi bruge en forældretilladelse. 

På biblioteket - Husk dit sundhedskort
Husk dit sundhedskort, hvis du vil oprettes som bruger på biblioteket.
Børn under 13 år kan få et særligt børnelånerkort. Børn med lånerkort kan både bruge sundhedskort og børnelånerkort sammen med pinkoden. 
Børn under 18 år skal have deres forældre eller værges samtykke til indmeldelse og lån. Blanketten finder du her nederst på siden. Print, udfyld og medbring på biblioteket. Læs eventuelt mere om oprettelse af børn her.

Brug dit CPR.nr/lånerkortnr + pinkode
Når du er oprettet, bruger du dit sundhedskort (CPR.nr) eller lånerkortnummer til at låne, reservere m.m. sammen med en selvvalgt 4-cifret pinkode.

Har du ikke fast bopæl i Danmark
Hvis du ikke har fast adresse i Danmark, kan du få et lånerkort ved at vise gyldig billedlegitimation fx pas eller kørekort.

Lånerkort til institutioner og foreninger
Institutioner og foreninger kan få et lånerkort efter særlige regler. Institutioner og foreninger kan ikke låne videoer og DVD-film.

Adresseændringer
Du kan ikke selv ændre din adresse. Henvend dig personligt eller på mail til voksen@roskildebib.dk, så retter vi det for dig.

Glemt pinkode
Du har  mulighed for at logge ind med NemID, hvor du selv kan ændre din pinkode under "Redigér brugerprofil".
Har du ikke har mulighed for ovenstående, kan du henvende dig personligt på eet af bibliotekerne for at få en ny pinkode.

Læs reglementet inden du opretter dig
Regler og gebyrer