Bliv oprettet som bruger

19.09.22
Sådan gør du.

Hvis du har NemID kan du oprette dig her fra hjemmesiden ellers skal du bare møde op på et af bibliotekerne i Roskilde Kommune. 

Opret dig med det samme fra hjemmesiden

Hvis du er fyldt 18 år og har NemID, så kan du oprette dig her.

Er du under 18 år kan dine forældre oprette dig hér på hjemmesiden ved brug af deres nem-id. 
Har dine forældre ikke nem-id skal vi bruge en forældretilladelse.

Børn under 13 år kan få et særligt børnelånerkort, som de kan have med, når de selv går på biblioteket. Det kan I få ved henvendelse på bibliotekerne i betjent åbningstid. Børn med lånerkort kan bruge både sundhedskort og lånerkort sammen med pinkoden.

På biblioteket - Husk dit sundhedskort

Husk dit sundhedskort, hvis du vil oprettes som bruger på biblioteket.
Børn under 13 år kan få et særligt børnelånerkort. Børn med lånerkort kan både bruge sundhedskort og børnelånerkort sammen med pinkoden. 
Børn og unge under 18 år skal have deres forældre eller værges samtykke til indmeldelse og lån. Blanketten finder du her nederst på siden. Print, udfyld og medbring på biblioteket. 

Brug dit CPR.nr/lånerkortnr + pinkode

Når du er oprettet, bruger du dit sundhedskort (CPR.nr) eller lånerkortnummer til at låne, reservere m.m. sammen med en selvvalgt 4-cifret pinkode.

Har du ikke fast bopæl i Danmark

Hvis du ikke har fast adresse i Danmark, kan du få et lånerkort ved at vise gyldig billedlegitimation fx pas eller kørekort.

Lånerkort til institutioner og foreninger

Institutioner og foreninger kan få et lånerkort efter særlige regler. Institutioner og foreninger kan ikke låne videoer og DVD-film.

Adresseændringer

Du kan ikke selv ændre din adresse. Henvend dig personligt eller på mail til voksen@roskildebib.dk, så retter vi det for dig.

Glemt pinkode

Du har  mulighed for at logge ind med NemID, hvor du selv kan ændre din pinkode under "Redigér brugerprofil".
Har du ikke har mulighed for ovenstående, kan du henvende dig personligt på eet af bibliotekerne for at få en ny pinkode.

Læs reglementet inden du opretter dig

Regler og gebyrer