Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
25 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Bag om Det amerikanske præsidentvalg

08.08.24
Foredrag med Mads Fuglede

I dette højaktuelle foredrag deler Mads Fuglede ud af sin store viden om det amerikanske præsidentvalg, og stiller skarpt på, hvorfor tingene er endt, som de er.

Hvordan er vi endt med de kandidater, der nu skal kæmpe om verdens nok vigtigste embede? Hvorfor har Demokraterne tabt arbejderklassen? Hvorfor er Republikanerne igen blevet isolationistiske?

Og måske mere vigtigt, hvad betyder det for os i Europa?

Alt det, og mere til, gør Mads Fuglede os klogere på, når han tager os med bag om Det amerikanske præsidentvalg.

 

Om foredragsholderen

Mads Fuglede er kandidat i historie og filosofi fra Aarhus Universitet, og har undervist i international politik og USA's historie ved Grundtvigs Højskole.

Under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2008, 2012 og 2016 fungerede Mads Fuglede som kommentator og ekspert for TV 2.

De sidste år har du kunne høre ham og medvært David Trads i podcasten ’Kampagnesporet’.

Han har også bidraget til bogen ’Coming to a Theatre Near You – det moderne USA set gennem amerikanske film’ og skrevet bogen ’USA – Den universelle nation’

I 2014 blev Fuglede valgt som folketingskandidat for Venstre i Gladsaxekredsen og sidder nu i Folketinget for Danmarksdemokraterne.

Om Bag Om

Bag Om er Roskilde Bibliotekernes tilbagevendende format, hvor en kyndig foredragsholder giver publikum et skarp indblik i aftenens emne.

Adgangsforhold på Biblioteket

Bibliotekerne er for alle og er indrettet, så du også kan komme rundt med kørestol, rollator eller barnevogn.

Læs mere om adgangsforholdene på Roskilde Bibliotek.