Gamle breve

Danmarks Breve - læs historiske breve

Adgang
Fri adgang
I Danmarks Breve kan du kigge nogle af de største danske personligheder som H.C. Andersen og Chr. 4. over skulderen, når de skriver til deres elskede eller den, som skylder dem penge.

Det Kgl. Bibliotek har digitaliseret næsten 13.000 breve og gjort dem fuldtekst søgbare. 

Danmarks Breve er en søgebase, hvor du finder digitaliseringer af trykte brevudgivelser fra Det Kgl. Bibliotek. Digitaliseringerne muliggør at søge på tværs af brevudgivelser, du kan f.eks. finde breve fra samme afsender, selvom brevene ikke er blevet trykt i samme udgivelse. Det er også muligt at lave fuldtekstsøgning for at undersøge om en afsender benytter bestemte ord eller fraser. Og endelig har Danmarks Breve gjort det nemmere at benytte bibliotekets mange brevudgivelser, uanset hvor i verden du befinder dig.

Du kan søge frit i den fulde brevtekst, og du kan søge på brevets afsender, modtager, afsendelsessted og modtagelsessted. Standardsøgningen i Danmarks Breve er sat til, at der søges i ”alle felter” – dvs. både i tekst og i metadata. Metadata er navne og steder, som Det Kgl. Bibliotek har inddateret i brevbasen for at gøre søgninger mere præcise. En måde at bruge metadata til mere præcise søgeresultater er ved at bruge facetter. Vil du gerne søge udelukkende i metadataen, så kan du vælge at begrænse din søgning til f.eks. kun afsendere ved at vælge ”Afsender” i dropdown-menuen til venstre for søgefeltet.

Tags