Bibzoom logo

Bibzoom - Bibliotekernes musikformidling

Adgang
Fri adgang
Lad dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides.

Bibzoom er bibliotekernes platform for musikformidling. Her kan du lade dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides. 

Bibzoom gir’ dig nyheder, anmeldelser, viden og temaer om musik. Redaktionen skriver hver uge nye spændende artikler og anmeldelser. Tjek også de forskellige musiktemaer, der omhandler forskellige genre, kunstnere og festivaler. Et par gange om måneden udkommer et nyhedsbrev som du kan tilmelde dig, så du ikke går glip af nye artikler. 

Der er fri adgang til Bibzoom, og alle borgere kan bruge tjenesten uden login.

Prøv f.eks. en af de mange gode lytteguides. 
Der er lytteguides til både rock, blues, jazz og klassisk musik og de ligger klar til brug.
Se f.eks.:

Bob Dylan - lytteguide fra BibZoom

Guide til Bob Dylan
Bob Dylans univers er en tidsmaskine, der bringer lytteren fra 60’ernes revolutioner gennem personlige og eksistentielle kriser til det fattede klarsyn, der kommer til udtryk på det nye udspil fra den amerikanske folkehelt. Bibzoom tegner et portræt af en af de vigtigste nulevende kunstnere.
Onlineversion her >>

Frank Sinatra - lytteguide fra BibZoom

Guide til Frank Sinatra
Frank Sinatra ville være blevet 100 år den 15. december i år. Bibzoom guider dig til 100 års jubilaren og hans 12 bedste albums ifølge Sinatra-ekspert Susie Beck Kristensen.
Onlineversion her >>

Orgel - en lytteguide fra BibZoom

Guide til instrumenternes dronning
Orglet er det største og mest komplicerede af alle musikinstrumenter. Den tyske komponist Michael Praetorius kaldte det ”instrumenternes dronning”, et hædersnavn, der er blevet stående til i dag. I Bibzooms guide får du en introduktion til orgelmusik og en række af milepælene inden for orgelmusik.
Onlineversion her >>

Doom Metal - en lytteguide fra BibZoom

Guide til Doom Metal
Doom er en af de tungeste genrer i metal og også en af de ældste. Den har rødder i alt metals moder: Black Sabbath. I denne guide tager vi en tur omkring de vigtigste bands og indspilninger inden for doom metal.
Onlineversion her >>