Nyt på hylderne

Bliv opdateret på vores nyeste krimier, film, spil og meget mere.

Mangler vi noget du har brug for?

Send en mail til voksen@roskilde.dk og foreslå materiale.

 

Om indkøb af materialer - Bøger

Hvornår er de nye bøger på biblioteket?

Roskilde Bibliotekerne bestiller bøgerne efterhånden som de bliver registreret i Dansk Bogfortegnelse, som offentliggøres en gang om ugen. Hvor hurtigt bøgerne registreres afhænger af, hvor hurtige forlagene er til at aflevere dem til registrering. Bibliotekerne modtager langt den største del af disse bøger 1-2 uger efter bestillingen. Bøgerne er helt færdige og kan udlånes med det samme. Særligt populære og efterspurgte bøger bestilles ofte på udgivelsesdagen eller nogle dage før og er klar til udlån inden for en uge efter udgivelsen.

Vi køber også udenlandske bøger

Roskilde Bibliotekerne køber også mange udenlandske bøger, især på engelsk, svensk og norsk. Vi køber både bøger, vi selv bliver opmærksomme på og bøger, som ønskes af vores brugere. Det tager generelt længere tid at fremskaffe de udenlandske bøger. De skal bestilles hjem fra de udenlandske leverandører.  Derefter skal biblioteket ofte selv katalogisere dem og endelig skal de forsynes med plastomslag, så de kan holde til biblioteksbrug. Derfor kan vi ikke sige noget generelt om, hvor længe det tager fra vi bestiller en udenlandsk bog til den er klar til udlån.

Film og Spil  - skal cleares i forhold til rettigheder, før vi får lov til at købe dem. Det er ikke alt vi får lov at købe.