eReolen

02.06.20
Læs og lyt til ebøger, lydbøger og podcasts på eReolen.

Hver måned kan du låne op til tre ebøger og tre lydbøger pr. person.

Hvem kan låne? 

  • Du skal bo i Roskilde Kommune
  • Du skal være registreret som bruger på Roskilde Bibliotekerne. 

Du skal bruge cpr/ lånernummer og pinkode.

Hvordan læser/lytter du? 
Hent appen eReolen i App Store eller Google Play. På andre mobile platforme streames ebøgerne via ereolen.dk, som er en såkaldt responsiv hjemmeside, der tilpasser sig forskellige skærmstørrelser.

Du kan også låne podcast og udvalgte titler som ikke tæller med i din normale udlånskvote.  Find dem på eReolens hjemmeside  under ”Ekstra lån – Titler du altid kan låne.” 
For nogle af ebøgerne, typisk de nyeste, vil man ikke kunne låne dem umiddelbart. De skal reserveres. Man vil få besked pr. email eller sms, når ebogen kan lånes.  Læs mere om de podcasts du kan låne på eReolen.

eReolen Global indeholder over 4000 engelske e-bøger og netlydbøger og du kan låne 2 ad gangen. Der er titler både til børn, unge og voksne. Den tilhørende app hedder "Libby". App'en findes både i App Store, Windows Store og Google Play.

Det er ikke længere muligt at downloade netlydbøger til en mp3-afspiller.

Følg med på ereolen.dk for løbende nyt. 

Vær opmærksom på loft for udlån
Vi har et samlet loft på forbruget af materiale fra eReolen i Roskilde Kommune.
Det hænder, at hele kvoten bliver opbrugt, og så oplever du, at der ikke er adgang. Det sker når rigtig mange benytter sig af muligheden.
Biblioteket betaler et beløb til eReolen pr. downlån/streaming. For at overholde vores budget, er vi nødt til at have en fast grænse for, hvor mange penge der må bruges hver måned.

Grundet ekstraordinært højt forbrug under Corona-nedlukningen, bliver vi desværre i 2. halvår af 2020 nødt til at fastholde antal af lån og det afsatte månedlige beløb.