Anbefalet: Gys i oktober

30.09.19
Vi elsker et godt gys!

Der er ikke noget bedre end at hygge med rædselsvækkende romaner, når efteråret og mørket kommer snigende.
Oktober er perfekt til det, og du kan komme i stemning til Halloween.

Mennesket har til alle tider nydt at skræmme sig selv og andre med spøgelseshistorier, og det er faktisk sundt for os. Husk på det, når du går i gang med de to nedenstående titler.

Af bibliotekar Susan Jessen Spiele, Roskilde Bibliotekerne

Samanta Schweblin: Redningsafstand

Kvinden Amanda ligger på sygehuset. Hun er døende og har kun kort tid igen.
Ved hendes seng sidder drengen David og stiller spørgsmål. Han vil have Amanda til at fortælle om mødet med hans mor og det, der efterfølgende gjorde Amanda syg.

Redningsafstanden er den afstand, en mor konstant holder til sit barn, så hun kan komme barnet til undsætning, hvis der er fare på færde.
Og netop redningsafstanden bliver central i denne roman, der bliver mere surrealistisk og klaustrofobisk, jo længere du læser.

Stephen King: Det onde

Den amerikanske provinsby Derry rystes af en række grufulde forbrydelser mod børn, begået af "Det Onde" i form af klovnen Pennywise. Syv børn tager kampen op mod ondskaben - og må 30 år senere vende tilbage til byen, da historien gentager sig.

King kan man ikke komme uden om, punktum.
Men denne bog viser også hvor fantastisk han er til at skrive om børn. Alle hans hovedpersoner er mennesker med fejl og baggage, der farver deres beslutninger og valg.
Og så er den en af hans ondeste, netop fordi den handler om børn, deres fællesskab og voksne, der ikke lytter.

Materialer