Danske film indtager top 3

02.01.19
Biografgængerne har taget godt imod de danske film i 2018. Det viser tal over billetsalget.

Disse tre film er der solgt flest billetter til i de danske biografer: Christoffer Boes ’Journal 64’, Ole Bornedals ’Så længe jeg lever’ og Bille Augusts ’Lykke-Per’.
På DFI’s hjemmeside oplyser de, at der var solgt 3,3 mio. billetter til danske film 14 dage før årets afslutning. Det svarer til en dansk markedsandel på 28 %.

Claus Ladegaard, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut, udtaler sig om den høje markedsandel:
"I et land som Danmark med en forholdsvis lille produktion vil der altid ske udsving og være år, hvor billetsalget bliver lavere, end man kan ønske. Sådan har det været de to forrige år. I år er der meget at glæde sig over. Det er skønt, at der har været flere film, der har trukket fulde huse med store fortællinger. 2018 har også været året, hvor en række skarpe lavbudgetfilm fik premiere, og unge instruktører kom på banen…”. 

Du kan læse hele nyheden på DFI’s hjemmeside.
Se oversigten over aktuel billetsalg for danske film.

INSPIRATION FRA FILMÅRET DER ER GÅET
Vi har ladet os inspirere af top 3-listen og fundet et udvalg af film, du kan nyde derhjemme - måske inden din næste tur i biffen.

Hvad med at opleve skuespilleren Fares Fares i en helt anden rolle end Assad? I ’Cairo confidential’ spiller han en korrupt politiefterforsker i Cairo. Eller tag med Pilou Asbæk tilbage til 1950'erne i krimien ’Skytsenglen’.

Musikken fylder også på listen med ’Så længe jeg lever’ om John Mogensen. På Filmstriben kan du dykke ned i en anden god film om musikeren bag musikken. Se eller gense ’Steppeulven’ fra 2015.

Esben Smed spiller hovedrollen i ’Lykke-Per’, men vi skal ikke så langt tilbage i tiden for at se Esben i sin første hovedrolle i en spillefilm – nemlig i ’Aminas breve’filmatiseringen af Jonas T. Bengtssons roman.

Alle fire film kan streames og lånes på Filmstriben.
 

Foto: Jørgen True

Materialer